27.01.2022, 17:03

У Сєвєродонецьку підприємці вийшли на мітинг: голова ВЦА міста відповів жорстко

митинг в северодонецке

Біля стін ВЦА Сєвєродонецька зібралися близько півсотні підприємців, які виступили з вимогою не закривати ринок "Універсальний" та не припиняти роботу ярмарку. 

Про це повідомляється в сюжеті "ТРК Донбас Онлайн", передає Час Пік. 

За словами підприємців, вони продають домашню продукцію. І якщо ярмарок припинить своє існування, вони не тільки позбудуться робочих місць, а й змушені будуть позбутися своїх господарств, оскільки продукцію дівати буде нікуди. 

Організатор мітингу В'ячеслав Шевчук стверджує, що проблема полягає у відсутності комунікації городян і місцевої влади. Зокрема, було прийнято рішення написати резолюцію для створення координаційної ради, через яку подібні питання могли б вирішуватися. 

Однак голова ВЦА Сєвєродонецька Олександр Стрюк вважає, що ситуація перебільшена, а всі зміни - в межах чинного законодавства. 

"Там були виявлені деякі порушення санітарних норм, складені протоколи, а також були встановлені факти невідповідності тій діяльності, яка там здійснюється, правилам торгівлі. Земля використовувалася без правових підстав, угоди оренди землі там не було. Коли це було виявлено, ми почали землевизначні роботи і привели дану земельну ділянку до вимог чинного законодавства для того, щоб можливо було організувати в правовому полі роботу і ярмарку, і ринку", - сказав Стрюк. 

Питання про створення координаційної ради, як зазначив голова ВЦА, недоречне, а заклики до цього - карані.

"Це питання лежить поза правовою площиною. Законом подібні координаційні ради не передбачені, тому підбурювання та тиск про створення якихось там координаційних рад, зміни порядку управління - це є заклик до повалення державного устрою і є карним злочином", - додав Стрюк. 

Читайте також: "Санітарні зачистки" від комунальників у Лисичанську, або Що не так з цим містом (відео)

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик