28.01.2022, 18:06

Розмитнення авто в Україні катастрофічно злетіло в ціні: що відбувається

растаможка авто в украине

Ситуація на автомобільному ринку вкрай нестабільна. В першу чергу, дала про себе знати нестача чіпів та напівпровідників, через що ціни на нові авто стали вище. Тому багато хто вирішив придивитися до старих машин, але і тут не все так просто. 

Як повідомив "ТСН" журналіст програми "ДжеДаї" Максим Хотиленко, раніше без проблем можна було привезти собі авто з Європи - якісний і за адекватною ціною, передає Час Пік. 

Однак зараз розмитнення авто з Європи та Кореї зросло в ціні на 20%. Вся справа в тому, що під час цієї процедури авто оцінюються за спеціальним каталогом із середньою вартістю кожної моделі. Так і формується кінцева ціна. А оскільки авто на внутрішньому ринку відчутно подорожчали - ціни в каталозі теж змінилися. 

Тобто мало того, що авто з Європи та Кореї стали коштувати дорожче, так ще й підвищення в ціннику розмитнення додалося. Через це у перекупників виникло багато проблем - тепер потрібно витрачати більше часу на те, щоб знайти авто за вигідною ціною з невеликим пробігом, а потім транспортувати в Україну. Відтак, ціни на вживані авто в країні зростають.

Оскільки не всі можуть піти в салон і купити новий автомобіль - доводиться купувати старі авто за завищеною ціною. А є попит - є і пропозиція.

Читайте також: Запорізький автозавод почне випуск абсолютно нової бюджетної моделі авто, - ЗМІ

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: