Переваги здорового харчування. Де замовити?

Ольга Станішевська | Все новости автора

Без щоденного постачання організму достатньою порцією енергії у вигляді їжі ми взагалі не змогли б функціонувати. Поживні речовини, що містяться в кожній страві (білки, жири та цукор, макро- і мікроелементи, вітаміни), також є тією сировиною, з якої наш організм може будувати й відновлювати свої клітини.

Здорове та збалансоване харчування забезпечує наш організм необхідною кількістю енергії та сировиною найвищої якості. Це дозволяє йому працювати на максимальній швидкості й ніколи не підводити нас. Крім того, сильне і витривале тіло є однією з основних умов психічного здоров'я та інтелектуальної працездатності.

5 головних переваг здорового харчування

Захищає від багатьох хвороб

Першим наслідком неправильного харчування, який спадає на думку більшості з нас, є ожиріння. Попри те, що ожиріння часто нехтують, воно насправді є небезпечним захворюванням, яке значно підвищує ризик серцево-судинних проблем та низки інших захворювань. Найкращий спосіб уникнути цього - крім піклування про фізичну активність, звичайно - це споживати стільки калорій, скільки потребує наш організм.

Правильне харчування також може запобігти ряду інших захворювань, таких як:

  • цукровий діабет та інші захворювання обміну речовин;
  • хвороба печінки;
  • захворювання травної системи.

Підвищує опірність організму

Тіло, яке добре харчується, має енергію та ресурси для підтримки сильної та ефективної імунної системи. Завдяки цьому воно краще бореться з бактеріями та вірусами, які постійно атакують нас, що дозволяє уникнути багатьох інфекцій або швидше їх перемогти. Тут варто зазначити, що позитивний вплив на імунну систему надають, серед іншого, овочі та фрукти, багаті вітаміном С (наприклад, шпинат і брюссельська капуста, цитрусові та ківі) і бета-каротином (наприклад, морква та капуста, сливи та дині).

Значно впливає на стан наших кісток

Особливо це стосується жінок, які більш схильні до остеопорозу в зрілому віці. Вживаючи велику кількість продуктів, багатих кальцієм (наприклад, молочні продукти, риба і морепродукти, м'ясо, бобові), можна значно відстрочити розвиток цього захворювання і зупинити демінералізацію кісток.

Позитивно впливає на кишкову флору

Раціон, багатий молочними продуктами й силосом, позитивно впливає на склад кишкової флори. На додаток до підтримки перетравлення їжі та засвоєння поживних речовин з неї, наукові дослідження підтвердили їх позитивний вплив на імунітет (мікроорганізми, що живуть у нашій травній системі, можуть боротися з патогенними мікроорганізмами та пригнічувати розвиток запалення), а також їх здатність мати цілюще впливають на наш настрій і запобігають депресії.

Покращує зовнішній вигляд

Те, що ми їмо, безпосередньо впливає на наш зовнішній вигляд. Харчуючись здорово, ми не тільки забезпечуємо собі привабливу фігуру, а й покращуємо стан шкіри, волосся та нігтів. Правильно підібрана дієта також може уповільнити процес старіння шкіри.

Які продукти найпозитивніше впливають на наш настрій?

  • темний шоколад;
  • гіркий;
  • ягоди;
  • високоякісні білкові продукти (наприклад, яйця, молочні продукти, риба і морепродукти, м'ясо);
  • продукти, багаті поліненасиченими жирними кислотами, особливо омега-3 жирними кислотами (наприклад, горіхи, жирна морська риба).


4 причини, чому варто замовити дієтичне харчування

Останнім часом набула популярності послуга дієтичного харчування. Ми живемо все швидше і швидше, а день триває незмінно 24 години. Варто скоротити час певних занять, щоб його було більше собі та близьким. Тому все охочіше тягнемося до так званої коробкової дієти. Цей варіант чудово підходить для зайнятих людей, а також для тих, кому не вистачає сили волі та рішучості дотримуватися певної дієти.

Підрахунок калорій

Інтернет дає нам великий простір для маневру, коли справа доходить до самостійного створення меню. На жаль, якщо ми не дієтологи, нам важко визначити, які статті надійні й чи варто користуватися порадами того, чи іншого автора. Якщо до всього цього додати підрахунок калорій - виявляється, що самостійно скласти правильний раціон - справа непроста.

Вирішуючи скористатися спеціальними послугами, ми можемо бути впевнені, що харчування сплановано та збалансовано дієтологом. В результаті коробки містять правильні пропорції поживних речовин. Варіанти клієнта не обмежуються вибором калорійності, а й типом дієти.

Різноманітність

Це ще одна перевага коробкової дієти. Ми часто впадаємо в рутину, готуючи страви на наступні дні. Відсутність ідей, а іноді й відсутність продуктів у сусідньому магазині призводить до того, що ми обмежуємося декількома стравами.

У дієтичному харчуванні такої проблеми немає. Кожен день чекає зовсім інший набір страв. Крім того, можна пізнати абсолютно нові, раніше невідомі смаки, наприклад, овочів, які ми рідко використовуємо.

Менше часу на кухні

Це одна з головних причин, чому багато людей обирають дієтичне харчування. Складно скласти список продуктів на цілий тиждень, включаючи всі страви. Також варто сказати, що в магазині складно встояти перед спокусами, які підстерігають на кожному кроці. До того ж не лише під час покупок – часто через брак часу ми вирішуємо замовляти їжу додому чи їсти поза домом. Зазвичай це не дієтичні страви.

Менше брудного посуду

Звичайно, є люди, які просто люблять мити посуд. Однак, погодьтеся, переважній більшості з нас це просто не подобається. Під час приготування їжі кількість страв продовжує збільшуватися, включаючи подачу до столу або пакування в коробки для роботи. Його прибирання також займає багато часу.
Кейтеринг зводить використання посуду до мінімуму. Хоча це, здавалося б, деталь, яка не домінує в рішенні про коробкову дієту, з часом це виявляється однією з її переваг.

Компанія Healthy Food - чому варто вибрати саме її?

Крім того, що завдяки замовленій здорової їжі Healthy Food за посиланням https://healthy-food.kiev.ua/ ви не будете витрачати час на прибирання посуду і готування їжі, ви отримаєте справжнє різноманітне меню, в якому будуть страви, які вирізнятися своєю нетиповістю. В меню входять десерти, піца і навіть шаурма.