26.07.2022, 20:55

Що потрібно мати для використання двоколісного транспортного засобу

Ольга Станішевська | Все новости автора

Якщо ви вирішили придбати мотоцикл, це рішення можна лише привітати. Йдеться про спритний транспортний засіб, який ще й заощаджує паливо. У цьому сенсі варто зазначити й те, що є мотоцикли, які працюють на електриці. Для користування певними моделями навіть не треба посвідчення. Отже, є цілком зрозумілим те, чому українці пересаджуються на двоколісний транспорт. З іншого боку, його експлуатація має певні ризики, і до них варто підготуватися.

Екіпірування має значення

Головним аксесуаром безпечного користування транспортним засобом є шолом для мотоцикла. Він має декілька різновидів, під час його вибору треба врахувати модель байка, який маєте намір використовувати. Серед модифікацій мотошоломів, що нині потрапляють у продаж, вам запропонують:

  • напівлицьові – такі версії рекомендовані насамперед новачкам;
  • відкриті – класичне рішення для поїздок містом;
  • кросові та Dual Sport – використовуються на змаганнях із перегонів.

Зверніть увагу на те, що перші два типи шоломів не передбачають їзди на підвищеній швидкості. Їм притаманний великий кут огляду дороги, що потрібно в умовах міського пересування, але їхні захисні функції є дещо послабленими. Також ви можете купити інтегральні та модулярні мотошоломи з багатьма принадами, що входять до конструкції. Їхнє призначення полягає в тому, щоб підвищити рівень комфорту користувача.

Якщо маєте намір купити мотошолом, варто звернутися до магазину, де продають мотоекіп. Там на вас чекає багато товарів, які вам дозволять використовувати свій мотоцикл безпечно. Перед тим як зробити покупку, варто звернути увагу на такі деталі, як розмір, матеріал, з якого виготовлений шолом, наявність сертифікацій. Крім того, продавці нададуть вам необхідні консультації.

Інші аксесуари

Екіпірування водія мотоциклу, окрім шоломів, складається з таких предметів, як:

  • мотозахист;
  • мотокуртки;
  • моторукавиці;
  • мотоботи (взуття);
  • головні убори.

Бажано також окремо подбати про мотоекіп для дощу.

Як і у випадку з шоломом, роблячи вибір форми, варто звернути увагу на те, як ви плануєте використовувати байк. Міська амуніція має бути виготовлена з еластичних матеріалів, які не сковують рухів. Високі вимоги висуваються й до міцності, тому в конструкцію екіпірування мають бути включені жорсткі вставки з амортизаційними властивостями. У критичних випадках вони запобігають переломам. Зазвичай форма для міської їзди має бути стильною й комфортною, адже передбачає повсякденне використання.

До екіпірування для туризму має входити одяг, котрий забезпечує якісну терморегуляцію для тіла. Форма має затримувати тепло в холодну погоду і створювати вентиляцію, якщо подорож здійснюється в спеку.

Екіпірування для кросових мотоциклів, що використовуються на різноманітних змаганнях, де діє режим високої швидкості, потребують надзвичайної міцності. Така вимога існує для всіх елементів одягу без виключення. Зокрема, на ньому мають бути присутніми вставки з високою стійкістю до ударів. Що стосується мотоботів, треба вибирати моделі, які оснащені спеціальним каркасом. Одяг має бути стійким до зносу, не рватися в разі падінь, які на перегонах трапляються доволі часто. Звичайно, важливою вимогою до кросового мотоекіпу є вентиляція, адже під час змагань спортсмен має почувати себе в комфорті за будь-якої погоди.

Джерело: сайт motodom.ua

теги: