08.07.2024, 18:18

Окупаційна "адміністрація" Лисичанська оприлюднила новий список квартир, які будуть "віджаті" у законних власників

віпрпао

"Адміністрація" тимчасово окупованого міста Лисичанська Луганської оголосила про черговий етап незаконного вилучення житлової нерухомості у законних власників.

Про це повідомляють тамтешні інформаційні ресурси, передає Час Пік.

Відповідно до так званого "Закону Луганської Народної Республіки" від 27 березня 2024 року, № 52-I, окупаційна влада розпочала процес виявлення та експропріації нерухомості, яка була визначена як "безгосподарна".

Згідно з оголошенням, розміщеним окупаційною адміністрацією, до списку "віджатих" квартир потрапили помешкання у двох багатоповерхових будинках на кварталі Молодіжному.

Йдеться про будинки на кв. Молодіжному, зокрема будинок №2, де заплановано вилучення квартир №9, 10, 11, 13, 14, 16, 17, 18, 22, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 34, 35.

Окупаційна "адміністрація" закликає законних власників зазначених квартир з’явитися протягом 30 днів з дня публікації оголошення. У разі відсутності власників, процедура визнання нерухомості безгосподарною буде завершена, і майно буде конфісковано в користь окупаційних структур.

Ця ситуація є черговим прикладом порушення прав власності та міжнародного права на окупованих територіях України. Незаконна практика конфіскації майна порушує фундаментальні права громадян на володіння власністю та демонструє беззаконня, яке панує на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, що в окупованому Лисичанську стоїть спека. Люди страждають через відсутність централізованого водопостачання, а з підвозом технічної води почалися проблеми.

Читайте також:

У мережі показали наслідки нещодавніх "прильотів" у Кремінній - відео

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик