Порядок компенсации расходов работодателей на оплату труда трудоустроенных переселенцев

Віктор Білий | Всі новини автора

Постановою Кабінету Міністрів України від 08.09.2015 № 696 затверджено Порядок здійснення заходів сприяння зайнятості, повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості для внутрішньо переміщених осіб

При працевлаштуванні зареєстрованих безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб роботодавці мають право на компенсацію витрат на оплату праці, а також на перепідготовку та підвищення кваліфікації переселенців. Відповідні норми містить стаття 24-1 «Заходи сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб» Закону України «Про зайнятість населення» від 05.07.2012 № 5067-VI.<

Закон «Про зайнятість населення» доповнено статтею 24-1 згідно із Законом від 05.03.2015 № 245-VIII.

Порядок здійснення заходів сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб визначено постановою Кабінету Міністрів України від 08.09.2015 № 696. Постанова Уряду передбачає і порядок повернення коштів, спрямованих на фінансування таких заходів, у разі порушення гарантій зайнятості переселенців.

Заходи сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб фінансуються в межах коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та Фонду соціального захисту інвалідів України (у разі працевлаштування інваліда, зареєстрованого в установленому порядку як безробітний).

Компенсація витрат роботодавця на оплату праці виплачується щомісяця в розмірі фактичних витрат на оплату праці внутрішньо переміщених осіб, прийнятих за направленням базових центрів зайнятості, але не вище середнього розміру заробітної плати штатного працівника, що склався у відповідному регіоні за минулий місяць, або обчисленої з неї відповідної суми в разі, коли особа працювала неповний місяць.

До «фактичних витрат» включають основну та додаткову заробітну плату, визначену відповідно до статті 2 Закону України «Про оплату праці», та суму єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, нарахованого на такі виплати.

ДПІ у Голосіївському районі

ГУ ДФС у м. Києв

Теги новин: 
Рубрика - Правозащитник: