05.10.2016, 17:23

В Україні розпочалась підготовка до ЗНО-2017

Ольга Ранська | Всі новини автора

Донецький регіональний центр оцінювання якості освіти повідомляє, що на сайті Українського центру оцінювання якості освіти у розділі «Підготовка до ЗНО–2017» вже розміщено матеріали, які допоможуть підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року. Це програми зовнішнього незалежного оцінювання, загальні характеристики сертифікаційних робіт і критерії оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю. Ці матеріали допоможуть учням належним чином підготуватися до ЗНО.

Програми зовнішнього незалежного оцінювання містять вимоги до рівня загальноосвітньої підготовки учасників з кожного предмета, а також конкретизують, що повинен знати та вміти випускник навчального закладу в межах визначених тематичних блоків. Крім того, програми охоплюють перелік розділів і тем, у межах яких відбуватиметься перевірка знань учасників зовнішнього незалежного оцінювання. Хочемо зазначити, що зминулого року внесено зміни в українську мову та літературу, історію України, математику, біологію, географію, фізику, хімію, російську мову.<

Дію нових програм з іноземних мов призупинено на рік, щоб провести додаткові дослідження і апробацію ЗНО за цими програмами. З програмами на 2017 рік ви можете ознайомитися на сайті ]]>http://testportal.gov.ua/programs2017/]]> Загальні характеристики сертифікаційних робіт визначають структуру, час виконання сертифікаційних робіт, кількість і форми завдань, схеми нарахування балів за їх виконання. Звертаємо вашу увагу, що для визначення результатів державної підсумкової атестації (ДПА) випускників 2017 року з іноземних мов, а також з математики, зараховуватиметься частина завдань сертифікаційної роботи ЗНО. Щодо інших предметів – то оцінка за ДПА визначається за результатами виконання всієї сертифікаційної роботи.

Особливу увагу варто звернути на Критерії оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю, затверджені наказом Українського центру від 22 вересня 2016 року №163. З наказом ви можете ознайомитися на сайті: ]]>http://testportal.gov.ua/files/Nakaz_163_.pdf]]>.

Всім охочим узяти участь у зовнішньому незалежному оцінюванні 2017 року радимо використовувати оприлюднені матеріали під час підготовки до тестування.

Корисна інформація розміщена також на сайті Донецького регіонального центру ]]>http://test.dn.ua/index.php?do=static&page=gotuemos-do-]]> zno , який запрошує приєднатися до: спільноти Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти в мережі "Вконтакте"!  та сторінки Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти в мережі Facebook.

Теги новин: