24.10.2016, 21:58

Бригинець: Чи є якесь місце, де корінним народом вважаються т.з. "русскіє"?

Настя Миловидова | Всі новини автора

Конституційний суд Якутії щойно підтвердив, що єдиним корінним народом Якутії (Соха) є виключно якути. Інші народи — росіяни, юкагіри, чукчі, евенки і т. д. — офіційно перестають бути корінними мешканцями найбільшої національної республіки Росії. Про це у Фейсбуці пише нардер Олександр Бригинець.

"Цікаві речі відбуваються в РФ. І явно не на користь 'русському міру' і путінській вертикалі. Готується розпад імперії?<

Конституційний суд Якутії щойно підтвердив, що єдиним корінним народом Якутії (Соха) є виключно якути. Інші народи — росіяни, юкагіри, чукчі, евенки і т. д. — офіційно перестають бути корінними мешканцями найбільшої національної республіки Росії.

До речі, щось аналогічне вже відбулося і в Татарстані. Про Чечню мовчу... Місце росіян в Туві загальновідоме...

Чи є якесь місце, де корінним народом вважаються т.з. 'русскіє'? Не факт... Їх корінна територія є віртуальний 'русській мір'... Віртуальне угрупування з віртуальною батьківщиною....

ПС: нагадаю, що ніяких 'русскіх' з точки зру української мови не існує, а є лише 'росіяни' - сукупність людей різних націй і народностей, що живуть на території Російської Імперії (федерації)" - пише нардеп.

Теги новин: