28.10.2016, 08:58

"Дивна поведінка для людини, що перебувала у російській в'язниці" - експерт про поїздку Савченко до Москви

Настя Миловидова | Всі новини автора

Сподіватися на правосуддя у справі українських політв’язнів Миколи Карпюка та Станіслава Клиха марно. Адже їх звинуватили в участі у бойових діях проти російських військ у Чечні.

Таку думку сайту "]]>24]]>" висловив директор Центру суспільних відносин Євген Магда.<

За словами політолога, об'єктивно обмін і у справі Карпюка-Клиха, і у справі затриманого ФСБ українського журналіста Романа Сущенка – єдиний можливий варіант їх повернення додому.

Щодо ролі Надії Савченко, то, за словами Євгена Магди, її візит до Москви не був виправданий жодним чином та не мав політичної логіки.

За виключенням того варіанту, що Савченко та її ляльководи ставили на меті відвернути увагу від процесу над Карпюком та Клихом. Дивна поведінка для людини, що перебувала у російській в'язниці,– зауважив експерт.

На думку Євгена Магди, вояж Надії Савченко до Москви не змінить негативну динаміку її рейтингу.

Нагадаємо, Миколу Карпюка та Станіслава Клиха Верховний суд Чечні 26 травня засудив до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно за те, що вони нібито наприкінці 1994 – початку 1995 року воювали проти російських федеральних сил у складі озброєних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія. Обидва заперечують всі обвинувачення, Клих заявляє, що взагалі ніколи не був у Чечні. Верховний суд РФ 26 жовтня підтвердив вирок українцям Миколі Карпюку і Станіславу Клиху.

 

Теги новин: