09.11.2016, 15:56

У Миколаєві зловмисники погрожували підірвати гранату у людному місці

Настя Миловидова | Всі новини автора

На території ринку «Колос» поліцейські звернули увагу на двох чоловіків, дії яких викликали певну підозру. Реакція зловмисників виявилась неочікуваною: один із них дістав вогнепальну зброю, а другий – гранату. Висмикнувши чеку, злочинець почав вимагати відпустити їх.

Цю новину передає Час Пік із посиланням на Відділ комунікації поліції Миколаївської області.<

Миттєво оцінивши реальну загрозу життю великій кількості громадян, які знаходились на території ринку, один з правоохоронців вихопив з руки злочинця гранату. Зафіксувавши її скотчем, оперативник тримав гранату до приїзду вибухотехніків, які знешкодили вибухонебезпечний пристрій. Інші поліцейські відібрали у другого зловмисника револьвер. Завдяки професійним діям оперуповноважених ніхто з присутніх не постраждав.

На місце злочину прибули слідчо-оперативна група Інгульського відділу поліції, керівництво Головного управління Нацполіції в Миколаївській області та прокуратури, спеціалісти-вибухотехніки, патрульні поліцейські та служби екстреного виклику.

Обидва злочинці, віком 18-ти та 19-ти років, наразі дають свідчення слідчим.

Зброя та вибухівка направлені на дослідження. Встановлюються шляхи їх надходження, а також причетність молодиків до вчинення інших злочинів.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, попередньо, за ознаками ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст.348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

 

 

 

Теги новин: