Які атрибути потрібні для весілля в українському стилі?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Тематичне весілля – це відмінне рішення, яке дає можливість зробити подію ще більш яскравою та пам’ятною. Якщо ви плануєте організувати своє свято в національному стилі, то ми раді запропонувати перелік цікавих атрибутів, які допоможуть вам створити той самий бажаний колорит. Концепція весілля в українському національному стилі – це класичний і завжди вдалий варіант.

Що має бути на українському весіллі?

  1. Весільний коровай. Його прикрашають фігурками з тіста, а іноді поливають медом і навіть фарбують окремі деталі. Він виконує і роль прикраси, і роль частування. Традиційний коровай випікається як звичайний хліб, але часто його роблять солодким за допомогою сухофруктів і горіхів. Зараз замовити весільний коровай в Києві можна майже будь-якого розміру.
  2. Булочки в формі шишок. За традицією, наречена повинна випікати їх самостійно та роздавати гостям перед святом замість паперових запрошень. Вручаються такі борошняні вироби гостям і безпосередньо на самому святі. Зазвичай наречений або наречена віддають їх у відповідь на привітання та побажання.
  3. Яблуневі гілки разом з квітковими композиціями. За українською традицією, наречений приносив в будинок нареченої гілочки яблуні перед весіллям. Іноді їх загортали в тісто і випікали. Найчастіше – просто ставили на святковий стіл і прикрашали рушниками, квітами та яскравими стрічками. Використовувати гілочки яблуні можна для прикраси столу або інших предметів інтер'єру.

Національний одяг для весілля

Плаття-вишиванка та яскравий барвистий вінок стануть відмінним рішенням для нареченої. Раніше просто не існувало білої фати, дружки заплітали вінок з яскравих квітів і обов'язково додавали барвінок – символ любові, яка не зів'яне. Вважалося, що чим яскравіше буде вінок, тим щасливіше буде життя нареченої. Для українського жіночого образу краще всього підходять об’ємні коси, завитки або розпущене волосся.

Весільна хустка – це теж особливий елемент обряду, котрий символізує владу чоловіка в родині. В кінці святкування наречений розплітав нареченій коси, знімав вінок і покривав її голову хусткою. Щоб не псувати зачіску, можна просто накинути українську хустку на плечі.

Що стосується українського національного одягу, то знайти цікаві варіанти для свята точно не буде проблемою. Вишиванки бувають в класичному стилі і з яскравими орнаментами, підібрати відповідний одяг можна і для дружок.

До речі, весілля в українському стилі дозволяє використовувати в програмі багато колоритних конкурсів та розваг. З хорошим ведучим, нудьгувати на такому святі точно нікому не доведеться. При бажанні, можна навіть замовити на свято музичну групу, яка буде виконувати національні обрядові пісні.

"Источник: hlibinvest.com.ua"

теги: