Як вибрати меблі для школярів різного віку

Анастасия Ягужинская | Всі новини автора
Як вибрати меблі для школярів різного віку

Правильне, функціональне та естетичне облаштування шкільного класу – дуже важливий момент. Комфортна і функціональна меблі для школи дозволяє хлопцям зручно розташуватися в класі та вдумливо виконувати завдання.

Шкільні меблі: особливості та вимоги

Особлива увага при покупці шкільних меблів приділяється стільцям і партам. У широкому асортименті шкільні меблі власного виробництва, виготовлені керуючись рекомендаціями та інструкціями МОН України, пропонує STEM class.

Діти, які звикли розвиватися, граючи на вулиці або в дитячому саду, дуже погано переносять незвичну для їх організмів навантаження. Старшокласники повинні проводити в стінах рідного навчального закладу більшу частину свого часу, непосидючим молодим організмам витримати це буває досить важко, тому основним завданням виробників комплектів шкільних меблів стає забезпечення зручності дітей і зниження навантажень на хребет. Для облаштування навчальних майданчиків не підійде звичайні меблі, вона повинна відповідати ряду вимог, що забезпечують безпеку і комфорт учнів.

Особлива увага при покупці шкільних меблів приділяється стільцям і партам. На сайті STEM class багато різних видів шкільних меблів власного виробництва, виготовлені керуючись рекомендаціями та інструкціями МОН України.

Столи та стільці, за якими належить вчитися, повинні відповідати зросту дитини. Для перевірки цього параметра використовують рейку, на якій нанесені ризики з інтервалом в 15 см, а між цими відмітками розписані групи меблів, що відповідає зростанню учня. Бо діти ростуть дуже швидко, у багатьох навчальних закладах адміністрація закуповує регулюються парти та стільці.

Ще однією особливістю, згідно з якою вибирають меблі для шкільних кабінетів, є її міцність. Навіть виховані й дисципліновані діти часто балуються, гойдаються на стільцях під час нудних уроків, сидять на партах. Не кожна меблі витримає таке ставлення, тому до критерію міцності ставляться особливо трепетно.

Діти люблять бігати, штовхати один одного, грати в рухливі ігри, під час такого проведення часу вони нерідко падають і можуть вдаритися. Щоб знизити кількість травм слід вибирати меблі для класу з округленими кутами.

Крім цих особливостей існує кілька обов'язкових гігієнічних вимог до шкільних меблів:

  • Вона повинна бути виготовлена з екологічно безпечних матеріалів.
  • Для фарбування учнівських меблів використовують склади, що не мають різкого запаху, виготовлені з натуральних інгредієнтів.
  • Пожежобезпечність. Добитися хорошого протистояння горіння можливо завдяки просоченню всіх матеріалів спеціальними речовинами. Точно таким же чином обробляють стіни, підлогу і стелю в навчальному закладі.
  • Не допускається наявність гострих металевих частин, викручуються шурупів або скалок на дерев'яній поверхні.

Школа - це не тільки парти та стільці, розташовані перед дошкою, це набагато складна система, де одночасно розташовується безліч видів меблів, призначених для самих різних цілей. Залежно від розташування в тому чи іншому кабінеті вибирають різні види меблів.

Крім стільців і парт, меблі для шкільного класу містить в собі шкільні дошки, стенди класів, вішалки для одягу, трибуни, тумби для плакатів і дидактичного матеріалу.

Меблі для початкової школи повинна зацікавлювати дітей. У молодшому віці у них формуються звички, які залишаються на все життя. Щоб надалі малюки звикли підтримувати порядок на своєму робочому місці, необхідно зробити цей процес захопливим. Для цих цілей можна оснастити парти спеціальними власниками для ручок, гумок, олівців. Нерідко дитячі робочі місця оснащуються декількома поличками для зошитів, підручників і канцелярського приладдя.