03.07.2021, 20:24

Сергій Миколайович Князєв – голова Нацполіції України

Ольга Ранська | Всі новини автора
Ukrainian

У середу, 8 лютого 2017 року, як і обіцяв міністр МВС Арсен Аваков, стало відомо ім'я того, хто займе пост глави Нацполіції. Порожнє крісло знайшло свого володаря-ним став Сергій Князєв. Кабмін затвердив цього претендента на посаду керівника на черговому засіданні. Що відомо про нового керівника Національної поліції України?

Не кожен знає, що за особу тепер очолюватиме ГУ Нацполіції України. Зануримося в світ біографії і дізнаємося цікаві факти з життя новоспеченого керівника.

Від народження і до зрілого віку…

Сергій Миколайович Князєв народився в Білій Церкві, що на Київщині, 18 жовтня 1971 року. Варто відзначити, що в такому віці мало хто може похвалитися званням генерала. Однак, вік 45 років можна розглядати по-різному. Сергій Миколайович досяг успіху не тільки на службі та на керівних посадах, але і в сім'ї. Князєв – батько трьох дітей, вже є онука. На даний момент генерал в розлученні, але це йому не заважає підтримувати зв'язок і теплі відносини з сім'єю, зокрема з дітьми. Підтримав справу всього життя батька й один з синів, який зараз також служить в органах.

Сергей Князев

Вчитися Сергій Миколайович пішов на юриста. Захистив кандидатську дисертацію у сфері юриспруденції. Але, на даному етапі наукова діяльність, яку вів раніше Князєв, призупинилася. В одному з інтерв'ю Сергій Миколайович прокоментував, що надалі не бачить себе в числі вчених:

«Маю вчений ступінь, але поки не бачу себе в цьому напрямку. З моїм характером і темпераментом мені важко буде вести викладацьку діяльність. Мені треба щось інше-когось ловити, Шукати, долати труднощі, займатися розробкою планів, стратегій, перемагати. Я ще не старий в душі», – прокоментував Сергій Князєв.

В роботі – непохитний і завжди готовий до служби!

Князєв пройшов чималий шлях – на початку своєї діяльності він працював міліціонером у відділі охорони (1992 Рік), далі слідувала робота оперуповноваженим (з 1995 року в Білій Церкві). Також був керівником управління Ур Київської області. Його послужний список поповнився ще однією досить значущою посадою – Голова ГУ МВС Закарпаття та області. Керувати цією областю Князєв став відразу після конфлікту, який стався в Мукачеві, із застосуванням важкої бойової техніки.

Нагадаємо, що в Мукачеві сталася масова перестрілка, тоді кримінальники використовували гранатомети, щоб знищити два автомобілі співробітників поліції, а також поранили мирних жителів і трьох поліцейських. Деталі конфлиікта в Мукачево

Розібравшись у ситуації та стабілізувавши обстановку на Закарпатті, Князєва призначили головою обласного управління поліції Рівненської області. Тут він також розслідував досить гучну справу – «бурштиновий конфлікт», в якому підозрювали попередників Князєва. До сьогоднішнього призначення керував департаментом УР Національної поліції.

Особливі відмінності: Князєв – власник одного з найбільш почесних орденів країни. Йдеться про орден «За мужність і героїзм» – у грудні 2014 року Князєва нагородили орденом Данила Галицького.

Сергей Князев

Серед володінь Сергія Князєва…

Електронна декларація новоспеченого голови, можна сказати, радує око. Не можна сказати, що розкішні замки і пентхаузи – те, без чого не може обійтися чиновник. Швидше навпаки – смаки Сергія Князєва, як оповідає його е-декларація, досить помірні. Що стосується квадратних метрів, які належать особисто йому, то це – дві квартири в Київській області загальною площею понад 160 кв.м. Також є ділянки землі – в Дмитрівці та в селі Хомутець (Брусилівський район, Житомирська обл.). Дохідна частина також відома – за 2015 рік сума задекларованої зарплати-понад 250 тис.грн. Що стосується готівкових коштів, то за інформацією, зазначеною в деклараційних документах, у Князєва на руках 2000 $, також 200 тис. гривень та 1500 євро.

Не можна сказати, що призначення главою Нацполіції було несподіванкою, однак, Сергій Князєв з гордістю прийняв даний виклик. Ось що він сказав, відразу після свого призначення:

«Для мене одночасно і велика честь і, в той же час, виклик очолити оновлену Національну поліцію. Я, безумовно, готовий взяти на себе цю відповідальність».

За його словами, постійна боротьба зі злочинним світом та введення реформ – пріоритетні завдання і головні завдання, які стоятимуть перед колективом.

За призначення Сергія Князєва в уряді всі проголосували позитивно.

Богата наречена?

Однак, факт того, що на цей солідний пост призначена людина без перевірки його декларації про доходи, викликає масу підозр. Однак, вже зараз відомо, що на колишню дружину Вікторію Князєву зареєстровано сім квартир і солідний автопарк. Хоча вже три роки ніякої інформації про дружину в декларації Сергія Князєва немає ні слова. Кілька авто зарубіжного виробництва (Volkswagen Touareg, Mercedes-Benz E350 і Mercedes-Benz Vito-Приблизна вартість яких-80 000$), а також кілька земельних ділянок в мальовничих куточках України є у колишньої дружини. А тепер головне питання-звідки? Адже, згідно з наявними даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, бізнесом екс-дружина ніколи в житті не займалася.

Сам Сергій Князєв в одному зі своїх інтерв'ю, коментуючи інформацію про квартири, земельні ділянки та машини його колишньої дружини Вікторії, назвав це «болючим питанням»:

«Це дуже болюче для мене питання, тому що воно не зачіпає фінансову складову Сергія Миколайовича Князєва, а більш особистісні взаємини. І оцінювати своє особисте життя, вдале або невдале сімейне життя, я б не хотів, тим більше у відкритому ефірі»,

– сказав він в ефірі 24 каналу.

При цьому він додав, що не явлется корупціонером і не вважає себе успішним чиновником, щоб заробити все це майно. Він зазначив, що в Україні достатньо органів, які можуть перевірити оприлюднену в ЗМІ інформацію. «Думаю, всьому свій час, і все стане на свої місця», – уклав він.

тизер: 

Главный коп страны – кто он, и какую жизнь вел?