09.04.2024, 18:37

Жителям окупованих територій почали розблоковувати карти Ощадбанку, - Верещук

Віктор Білий | Всі новини автора

Банківські картки одержувачів пенсій та соцвиплат в Ощадбанку, які пройшли ідентифікацію, почали розблоковувати.

Про це повідомили під час засідання Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав та свобод внутрішньо переміщених осіб під головуванням Віцепрем'єр-міністр Ірини Верещук, передає Час Пік.

"Це стосується внутрішньо переміщених осіб, які були взяті на облік до 24 лютого 2022 року", - заявила Верещук.

У пресслужбі Мінреінтеграції зазначили, що на цей момент процедура розблокування карт ВПО "першої хвилі" можлива тільки через Viber. За першими 59 зверненнями, переданими Пенсійним фондом України на опрацювання до 27 березня 2024 року, вже почала відбуватися відеоідентифікація для зняття лімітів. У зв'язку з цим Ощадбанк повідомив, що вдалося зв'язатися із майже 30 клієнтами банку, картки яких у результаті було розблоковано

До Ощадбанку було передано вже близько 300 звернень ВПО з розблокування карток, що надійшли на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 та громадської організації "Донбас СОС".

Зараз розглядається можливість розширення каналів для контактування з клієнтами, які перебувають на ТОТ. А також облік потреб осіб із порушеннями зору чи слуху під час проведення відеоідентифікації шляхом залучення перекладача мови або персонального асистента.

У "Донбасі СОС" також прокоментували ситуацію:

"Ощадбанк повідомив, що до кінця квітня розробить і введе на офіційному рівні можливість пройти ідентифікацію віддаленим шляхом, щоб зняти обмеження по карті для всіх клієнтів, які зіткнулися з такою проблемою. В очікуванні процедури, починаючи з 06.04.2024 року, наша організація не передає дані на обробку в Ощадбанк! Ми обіцяємо, що стежитимемо за розробкою процедури та проінформуємо, коли вона набуде чинності".

Читайте також: Індексація пенсій з 1 квітня: кому і на скільки збільшать виплати

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк