19.03.2021, 14:03

Пісні страви: рисові тефтелі з грибами

Ольга Ранська | Всі новини автора
Рисовые тефтели с грибами
інгредієнти: 
  • Рис круглий
  • Морква
  • Цибуля ріпчаста
  • Гриби
  • Томатна паста
  • Рослинна олія
  • Борошно пшеничне
Час приготування: 
25.00

Наразі час Великого Посту, і люди, які його дотримуються, шукають нові рецепти, щоб хоч якось урізноманітнити свій раціон. Пісні страви не повинні бути нудними та одноманітними. Рисові тефтелі з грибами – це прекрасний рецепт для повноцінного харчування під час Великого Посту.

Для їх приготування нам знадобиться:

  • рис круглий - 1 ст.;
  • морква - 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 1шт.;
  • гриби - 0,5 кг;
  • томатна паста - 1 ст. л.;
  • рослинна олія (для обсмажування) - 2 ст. л.;
  • борошно пшеничне (для панірування) - 2 ст. л.;
  • сіль, перець - за смаком.

Читайте також: Пісні страви: що приготувати в піст?

Переходимо до приготування:

Відваріть рис до напівготовності. Для цього висипаємо наш рис в каструлю, заливаємо 2 склянками холодної води, солимо та відварюємо. Рис повинен вийде досить липким, тому промивати рис не можна.

Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо дрібними кубиками і все обсмажуємо на рослинній олії, додаємо нарізані гриби та обсмажуємо все ще близько 5 хвилин.

У відварений до напівготовності рис відправляємо нашу зажарку з овочів та грибів. Все ретельно перемішуємо, додаємо сіль, перець та інші приправи на ваш смак і приступаємо до формування тефтелей. Для цього беремо невелику кількість отриманого фаршу, формуємо з нього тефтельку, обвалюємо її в борошні та відправляємо у форму, в якій будуть запікатися наші тефтелі. За бажанням, перед запіканням, тефтелі можна обсмажити на рослинній олії.

Читайте також: Пісні страви. Картопляний суп-пюре

Коли все тефтелі сформовані, переходимо до приготування соусу, в якому вони будуть запікатися. Для цього розводимо томатну пасту приблизно в 300 г води, додаємо спеції за смаком і заливаємо наші тефтелі. Можна використовувати вже готовий соус, в якому вже є всі необхідні спеції.

Відправляємо наше блюдо запікатися в розігріту до 220 °С в духовку на 20-25 хвилин.

Тефтелі виходять не тільки ніжними і смачними, але й дуже ситними.

Смачного!

морква
цибуля
рис крупа і борошно
гриби
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає