Санаторії та курорти - що ви можете отримати від санаторно-курортного лікування

Ольга Станішевська | Всі новини автора
ріксос

 

Матінка-природа обдарувала нашу планету особливими місцями, де вона накопичила багатство різноманітних природних факторів, здатних позитивно впливати на ваше здоров'я. Лікувальні курорти рясніють різними типами мінеральних вод, грязей, газів і сприятливими кліматичними умовами. Якщо ви хочете відвідати таке місце під час відпустки, то вам варто знати про комплекс Rixos. Природні води, передові технології реабілітації та лікування, а також чудові краєвиди карпатських гір точно допоможуть вам відчути себе новою людиною після відпустки. Яку користь ви можете отримати від них? Чи справді лікування на курортах працює?

Як потрапити на курорт?

Є два способи поїхати на курорт, щоб покращити своє здоров'я: з власної кишені або за рахунок державних коштів. Держава повністю або частково повністю фінансує лікування тільки в курортній лікарні, або санаторії. У випадку перебування в санаторії ви повинні розраховувати на дольову участь у витратах. В рамках цього ви повинні будете частково покрити витрати на харчування та проживання. Розмір цих витрат залежить від стандарту номерів та пори року перебування. Отримати таку компенсацію можуть деякі категорії людей з інвалідністю.

Поїздка з власного бюджету надає набагато більше можливостей для відпочинку, тому що ви можете вибрати сучасний комплекс з різними видами релакс процедур.

Який курорт вибрати?

Якщо ви вирішили профінансувати такий санаторій з власного бюджету, варто ретельно підійти до вибору місця його розташування. Розмірковуючи над цим, варто звернути увагу, перш за все, на хвороби, від яких ви страждаєте. Якщо ви хочете поїхати, щоб поліпшити своє здоров'я в цілому, важливо враховувати складність пропонованих процедур.

Крім того, може бути корисно поцікавитися станом обладнання, яке використовується в закладі, кваліфікацією персоналу та наявністю лікаря. Багато санаторіїв можна відвідати без направлення, оскільки лікар, який там працює, видасть його на місці. Додатковою перевагою може бути цікаве оточення і близька наявність кафе або інших місць, де можна провести дозвілля. Якщо ви звикли оплачувати покупки лише кредитною карткою, перевірте, чи є поблизу банкомат - у невеликих містечках не всі заклади мають термінал.

Чому варто звернути увагу на санаторно-курортне лікування?

Бальнеологи (займаються медициною, заснованою на природних факторах) підкреслюють, що не варто очікувати миттєвих результатів після лікування в санаторіях. Покращення стану здоров'я спостерігається не одразу (саме тому медики рекомендують видавати направлення на повторну курортну реабілітацію лише після року спостереження), але результати є більш тривалими і стосуються всього організму, а не лише окремих систем.

Ще однією перевагою санаторно-курортного лікування є те, що, на відміну від фармакології, воно не несе в собі ризику ускладнень або несприятливих побічних ефектів. СПА-терапія не перевантажує організм, а створює для нього оптимальні умови і стимулює його до ефективнішої боротьби з хворобою та підвищення імунітету.

Від чого допомагають лікувальні води?

Дія лікувальної води залежить від її складу. Найчастіше регулярне вживання допомагає при захворюваннях травної системи, нирок і сечовивідних шляхів. Деякі види води допомагають при стресах або болях у м'язах. Вони також допомагають поповнити рівень мінералів і мікроелементів в організмі.

Однак їхня дія має дуже сильний вплив на мінеральний баланс вашого організму. З цієї причини не варто зупиняти свій вибір на тривалому лікуванні лише лікувальною водою. Її регулярне вживання завжди слід узгоджувати з лікарем.

Властивості мінеральних лікувальних вод

Найбільше значення мають унікальні оздоровчі властивості мінеральних лікувальних вод. Вони пов'язані з наявністю в складі якогось певного компонента та/або великої кількості різних мінералів. Саме вони мають такий благотворний вплив на організм - завжди підтверджений відповідними клінічними дослідженнями, тривалими спостереженнями і, в більшості випадків, тривалою практикою застосування.

Варто зазначити, що це не ліки від таких серйозних станів, як сечокам'яна хвороба або інші захворювання нирок і сечовивідних шляхів.

Здоров'я не тільки для тіла

Оздоровчі поїздки покращують ваш стан не лише завдяки процедурам. Під час відвідування курорту на ваш організм впливають також фактори психосоматичного характеру. Відчути себе оновленими дозволять:

  • зняття стресу,
  • збільшення часу для відпочинку і сну,
  • відхід від повсякденних проблем,
  • перебування в приємній атмосфері.

Найкраща інвестиція

Незалежно від того, чи маєте ви намір оплатити поїздку самостійно, чи скористатися дотаціями фонду охорони здоров'я, і незалежно від того, чи їдете ви в гори, на море або в інший привабливий курортний регіон, варто зважитися на таку відпустку, хоча б як альтернативу щорічній. Таким чином, ви можете поєднати приємне з корисним і інвестувати час у те, що вам найдорожче - ваше здоров'я.

 

теги: