Який вид транспорту вибрати для подорожі?

Олег Білоусов | Всі новини автора
подорож

Здебільшого, плануючи відпустку, люди вирушають у подорож туди, де ніколи раніше не бували. Це ідеальний час, щоб відкрити нові місця, дізнатися про нові культури й набратися нових вражень. Плануючи відпочинок, потрібно врахувати безліч питань, у тому числі фінансових. Адже це не просто місце проживання – готель у моря або будинок біля озера. Ще одне складне питання – вид транспорту, на якому потрібно дістатися обраного місця.

Важливі фактори

На вибір транспорту для подорожі насправді впливає не лише фінансова сторона. Щоб комфортно дістатися місця відпочинку, потрібно також врахувати наступні фактори:

  • Кількість осіб, що подорожують – поїздка з сім'єю, зі своєю другою половинкою, групою друзів або, можливо, поодинці.
  • Час – чи є у вас зайвий день, щоб дістатися місця призначення.
  • Відстань – кількість кілометрів до призначеного місця.
  • І, звичайно ж, ціна питання – комфорт, за який ви можете заплатити, перебуваючи в дорозі.

У будь-якому випадку, який би вид транспорту ви не вибрали, кожен з них має свої переваги. Компанія INFOBUS пропонує купити квиток на автобус онлайн, або на поїзд чи літак в одному місці – на сайті infobus.eu/ua. Сайт також має свій мобільний додаток, де ваші квитки та розклади рейсів будуть завжди під рукою.

Найпопулярніший вид транспорту

Плануючи подорож, обов'язково потрібно враховувати вартість перевезення. Деякі обирають автобус чи поїзд, інші подорожують літаком, а треті орендують автомобіль. Різниця в ціні між різними способами може бути величезною, тому важливо провести порівняння вартості варіантів перед бронюванням.

Потяг

Крім фактора швидкості, поїзди дуже ефективні, оскільки пропонують сучасні послуги, такі як Wi-Fi та харчування. Найчастіше вони дуже зручні та мають спальні місця, що дозволяють спокійно провести ніч під час подорожі. У поїздах набагато більше місця для багажу, ніж в автобусах, і в поїзді легко знайти місце для громіздких предметів, таких як лижі та сноуборди. Одним із недоліків є те, що іноді залізничний транспорт може бути незручним, особливо в години пік. Крім того, поїзди можуть бути досить дорогими, а час у дорозі може сильно відрізнятися від автобуса чи літака. Подорожуючи поїздом, ви також дуже залежні від інфраструктури. Хоча залізничні колії досить поширені, вони доходять не скрізь. Найчастіше поїзд обмежується лише великими містами, при цьому до пункту призначення доведеться добиратися самостійно.

Автобус

Автобус – це найдешевший спосіб подорожувати на середні відстані. Єдиний недолік цього варіанта – те, що він займає більше часу, ніж поїзд. Різниця в ціні між автобусом та поїздом може здатися незначною, враховуючи, що їхні швидкості дуже схожі. Автобуси дуже часто обирають люди, які обмежені в бюджеті, але це не єдина їхня перевага. Наприклад, автобуси на міжнародних рейсах, дуже зручні та високі – завдяки цьому можна взяти більше багажу. Салони обладнані кондиціонерами, розетками, Wi-Fi, шторами на вікнах та зручними кріслами з відкидною спинкою. Зупинки у такій подорожі регулярні, тому можна одночасно відвідати інші міста. Крім того, якщо курорт, на який ви збираєтеся, вдало розташований на вулиці, автобус може підвезти вас буквально до воріт.

Літак

Літаки – найефективніший та найшвидший спосіб подорожувати. Однак вони не позбавлені недоліків, і найбільшим з них є ціни на квитки, які варіюються в залежності від обраного маршруту. Багато хто вважає за краще купувати авіаквитки за кілька тижнів і навіть місяців до дати подорожі, тому що це набагато дешевше. Однак, якщо ви чекатимете до останньої хвилини, це теж може бути хорошим варіантом. Найголовніше – визначитися, скільки грошей ви готові витратити на переліт. Якщо ви плануєте відпустку або поїздку, пік сезону може виявитися найгіршим часом для покупки квитка на літак.

Авто

Власний або орендований автомобіль – найпопулярніший засіб пересування, і це не дивно. Дорожня інфраструктура широко розвинена і дозволяє дістатися практично будь-якого місця, і, безумовно, дає більше можливостей, ніж залізниця. У наші дні мандрувати машиною набагато простіше, ніж на поїзді. Однак ціни на паливо, що зростають, стають проблемою. При цьому машина – це, безперечно, чудовий варіант для коротких відстаней: наприклад, до довколишніх дачних районів та територій на відстані в межах 100-200 км.