Визначні місця та музеї, які варто відвідати у Львові

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Яка різниця скільки років вашим кедам, якщо ви таки доїхали прогулятися у місті Лева. Збережіть добірку цікавих місцин та музеїв, які варто відвідати. Так не загубитеся серед можливостей і вийдете далі за Площу Ринок і центр міста.

Прихопіть і подарунок зі Львова для близьких або для себе. Замовити можна в готель, де зупинилися, й не ходити з десятком торбинок по всьому місту. Чим вільніші руки, тим більше встигнете оглянути пам’яток архітектури, сувенірних крамничок і краєвидів.

Куди піти у Львові

  1. Італійський дворик, площа Ринок, 6.

Це частина Королівської кам’яниці просто в центрі міста. Споруду проєктували італійці, тож тут можна перенестися до Флоренції й зробити гарні фотографії.

     2. Підгорецький замок, с.Підгірці, вул. Замкова, 1.

Якщо в місті ви не на один день, варто поїхати до Підгорецького замку. Його звели ще в 17 столітті, за цей час споруда мала й періоди розквіту, й розкрадання та навіть пожеж. Зараз палац варто відвідати, щоб побачити пам’ятку епохи Ренесансу, прогулятися парком та послухати історію незвичайних залів.

    3. Бернардинський монастир, Соборна площа, 1.

Храм Андрія Первозваного працює й донині, можна потрапити на службу. Але всередині ви знайдете ще й старовинний історичний архів міста. Монастир заснований 1460 року, та навіть у наші дні вражає оздобленням, розписами, майстерними скульптурами. Відвідати варто і дзвіниці монастиря, які стали однією з візиток міста.

   4. Старовинний Арсенал, вул.Підвальна, 5.

Зброярню у Львові побудували ще в 16 столітті. Колись це була дійсно важлива оборонна споруда, а зараз сюди варто зайти, щоб переглянути величезну колекцію зброї й військової атрибутики різних періодів та понад 30 країн Європи, Африки й Азії. Поруч розташована знаменита львівська Реберня, де варто перекусити після насиченої екскурсії.

   5. Ретрогараж, вул. Вітовського, 57А.

Музей із старими колекційними автівками, велосипедами, мопедами, мотоциклами у величезному старому ангарі. Частина експонатів представлена від Львівського історичного музею: це вироби Львівського мотозаводу минулого століття. Решта виставки — приватні колекції з експонатами з США, Німеччини, Австрії, Італії та інших країн.

У місті Лева можна замовити фотопрогулянку, екскурсії, відвідати парки і навіть старовинний Личаківський цвинтар. Програма у місті в будь-якому разі має задовольнити ваші вподобання й допитливість. А Львів — саме те місто України, де розваги й дозвілля знайдеться для кожного.

Коли уже нагуляєтеся, доставка по Львову привезе містянам і гостям свіжі й смачні страви. Не сувенірами єдиними, бо на сайті відшукаєте реберця, набори м’яса для компаній, корисні салати для тих, хто піклується про фігуру, зупки й популярні на всю країну десерти. На сайті можна обрати опцію «самовивіз» та забрати смакоту зі знижкою, поки гуляєте за маршрутом.

теги: