26.03.2024, 22:55

Які жалюзі є популярними зараз та як їх вибрати?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Жалюзі завжди будуть актуальними, адже це – універсальний варіант декору для вікон. Вони підійдуть як для квартири, дому, так і для офісу. Пропонуємо розібратися із популярними видами жалюзі та нюансами вибору.

Які є види жалюзі?

Загалом, можна виділити декілька варіантів жалюзі. Найпоширеніші та найдешевші – горизонтальні. У цьому випадку ламелі розташовуються горизонтально. Ширина таких моделей сягає від 15 мм до 25 мм. Однак, можуть бути та інші моделі – до 50 мм. Перевага таких моделей – візуальне розширення простору. Крім горизонтальних, можна виділити та такі:

  • Вертикальні. У цьому випадку ламелі розташовуються вертикально. У процесі виготовлення ролетів можуть бути використані різні типи матеріалів, наприклад, просочена тканина чи навіть деревина. Форма та довжина нижнього зрізу відрізняється відповідно до потреб замовника. Використання вертикальних жалюзів буде актуальним рішенням для кімнат з низькими стелями.
  • Суцільні. Це жалюзі, що мають рулонний або ролетний тип, тобто полотно скручується у рулон при відкриванні. Як правило, вони у формі полотна без розділень на фракції. Можуть бути непрозорими, а отже – надійно захищатимуть від ультрафіолетових променів.
  • День-ніч. Це популярний вид жалюзі, що складається із двох полотен, що зміщуються одне відносно одного. Завдяки такій конструкції виникає можливість ручного керування різного рівня освітлення у кімнаті.

Ви можете вибрати жалюзі від Sunguard будь-якого виду відповідно до ваших потреб та побажань. У каталозі представлено великий вибір кольорів та моделей. Тому вам буде легко зробити вибір, відштовхуючись від власних запитів та потреб.

Правила вибору жалюзі

При виборі жалюзі варто враховувати декілька важливих моментів. Перш за це визначитися із розміром. Якщо вам самостійно важко зробити заміри, краще довірити це фахівцям. Коли параметри буде визначено та вибрано потрібну модель, можна визначатися із матеріалами. Легким, невибагливим у догляді вважається пластик. Він чудово тримає форму та не боїться вологи чи води.

Ще один популярний варіант – алюміній. Він буде захищати від світла, не перегріватиметься. Покриваються ці жалюзі емаллю різного кольору. Однак, дані конструкції мають мінус – вони є досить шумними при відкриванні.

Ну і звісно більшість замовників обирають текстильні варіанти. Такі моделі просочуються спеціальними речовинами, що робить полотно надійним та жорстким. Краще вибирати щільніші полотна, адже вони довше прослужать.

теги: