25.03.2024, 20:47

ТОП-5 кінопрем'єр-2024

Олег Білоусов | Всі новини автора
кіно 2024

2024 рік у кіноіндустрії стартував досить успішно. Наприклад, найуспішніша прем'єра березня цього року «Дюна: Частина друга» зібрала понад 40 мільйонів доларів за перші вихідні лише у США. Але на цьому найочікуваніші кіноновинки не закінчуються. Чим ще порадує кіноманів 2024 рік – читайте у статті.

Примітно, що серед найочікуваніших кінопрем'єр цього року переважають сиквели відомих постановок – як останні роки, що вийшли, так і десятиліття тому, що дебютували. Окрім вже згаданої «Дюна: Частина друга», яка є прямим продовженням фільму 2021 року, глядачі також побачать супергероїв «Marvel» та монстрів медіафраншизи «MonsterVerse» в особі Годзілли та Конга, а також змахнуть пил з такої класики, як «Гладіатор». І все це у компанії перспективних дебютантів. Тож якщо ви шанувальник старого доброго кіно у великому форматі, не пропустіть найгарячіші прем'єри у кінотеатрах чи на стрімінгових онлайн-майданчиках, де ви матимете можливість подивитися як нові фільми українською мовою, так і їх приквели.

«Дюна: Частина 2»

Після успіху першої частини, «Дюна: Частина друга» – одна з найочікуваніших прем'єр 2024 року, яка продовжує тріумфальну ходу світовими кінотеатрами. Фільм Дені Вільньова продовжує історію Пола Атрейдеса, якому разом із сім'єю та друзями доведеться зіткнутися з загрозою з боку Дому Харконнен. У другій частині Пол приєднується до табору Вільних, де дізнається про їхню культуру та традиції. Герой поступово починає розуміти, що його обрано задля виконання якогось пророцтва. Він повинен вирішити, чи хоче він слідувати своїй долі, чи змінити перебіг подій.

Дюна: Частина 2

«Годзілла і Конг: Нова імперія»

У MonsterVerse з'являється новий гравець, який повністю змінить розташування сил у представленому світі. Йдеться про Короля Скара – Титана, який повинен втілювати в собі всі гірші риси людства. Щоб перемогти його, Годзіллі та Конгу доведеться об'єднати зусилля. Хто вийде переможцем із цієї битви? Відповідь ми отримаємо вже незабаром – 28 березня.

Годзілла і Конг: Нова імперія

«Джокер: Фолі на двох»

«Джокер: Folie à deux» – чергове продовження цього разу фільму «Джокер». Ми знову побачимо Хоакіна Фенікса на екрані як головного героя. Цього разу його супроводжуватиме Леді Гага, яка зіграє його кохану Харлі Квін. Режисер Тодд Філліпс вирішив представити картину у формі мюзиклу. Про сюжет поки відомо не так багато – творці тримають подробиці в секреті, що викликає ще більшу цікавість у глядачів. Втім, будь-які недомовки йдуть на користь інтересу до прем'єри, світовий показ якої очікується 2 жовтня.

Джокер: Фолі на двох

«Гладіатор 2»

Також восени в кінотеатрах з'явиться «Гладіатор 2» – продовження роботи Рідлі Скотта 24-річної давнини, де буде показано події «після Максимуса». Цього разу першу скрипку в історії грає Люцій (його грає ірландський актор Пол Мескал, відомий по драмі «Сонце моє») — онук Марка Аврелія та племінник Коммода, який має знайти свій шлях як імператор. Світову прем'єру призначено на 22 листопада 2024 р.

Гладіатор 2

«Носферату»

 Серед кінопрем'єр-2024 також «Носферату» – нова версія класичного фільму жахів «Носферату: Симфонія жахів» 1922 року. Нову версію фільму, що вийшов понад 100 років тому, зняв режисер Роберт Еггерс, відомий за фільмом «Відьма» (2015). Нова стрічка являє собою історію про молоду жінку Люсі Харкер (у виконанні дочки Джонні Деппа та Ванесси Параді Лілі-Роуз Депп), яка закохується у графа Орлока (у виконанні Білла Скарсгарда, відомого за роллю клоуна Пеннівайза в екранізаціях «Воно» та «Воно-2»), загадкового жителя Трансільванії. Дія фільму відбуватиметься у 19 столітті та буде заснована на народних повір'ях про вампірів. Прем'єру фільму заплановано на грудень 2024 року. Тоді й побачимо, чи вдасться йому стати новою класикою горор-кіно.

Носферату

теги: