26.03.2024, 16:03

Як обрати найкращу каблучку для заручин?

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Весна — романтичний час! Час для кохання, зізнань і заручин! Адже коли навколо буяє така краса і все квітне — сади, тюльпани, нарциси, півонії, бузки — все тоне у цвіту, то і настрій у більшості відповідний! А що вже казати про дійсно закоханих? Саме зараз починається пора пропозицій та весіль! Коли неймовірно красиві, ніжні та тендітні дівчатка, огорнені білим мереживом весільних вбрань, йдуть поряд зі своїми щасливими мужніми обранцями! Але цьому передує сама пропозиція — така романтична, така омріяна! І звичайно каблучка, котру подарує майбутній чоловік своїй майбутній дружині на знак усієї серйозності почуттів та намірів. 

І ось тут хлопці часто стикаються з проблемою: як купити каблучку для пропозиції? Які вони бувають? Як вибрати і не помилитися? Адже їх так багато і вони такі різні! В цьому ви можете переконатися тут https://jewelshop.com.ua/koltsa/engagement-rings/.

То якими ж бувають заручальні каблучки?

В першу чергу, потрібно розуміти, що заручальні каблучки суттєво відрізняються за ціною. І це залежить від матеріалу виконання — золото / срібло, та від вставки — діамант / муассаніт / фіаніт. Звичайно, дівчата завжди чекають на диво, і кожна хотіла б отримати пропозицію підкріплену діамантовою заручальною каблучкою, але моделі з фіанітами також дуже красиві та презентабельні, навіть у сріблі з родієвим покриттям — завдяки високій якості камінчика та самої прикраси вони виглядають неперевершено і на око їх важко відрізнити від подібних виробів у білому золоті. 

Отже, заручальні каблучки бувають:

  • Золоті / срібні
  • З діамантами / муассанітами / фіанітами

Золоті 

 Звичайно, красиві та виразні усі, але все ж таки найбільш популярні заручальні каблучки в золоті. Саме з ними традиційно роблять пропозицію руки та серця. Їх виконують як в білому золоті, так і в червоному, при чому для нас традиційним є останнє — ми звикли до червоного золота, його більше носять. Хоча моделі в білому золоті можуть бути більш виразними, завдяки тому, що холодне тло металу підсилює блиск та красу вставки. А в деяких моделях одночасно використовується і червоне, і біле золото, котре використовується фоном для вставок.  Саме тут ви знайдете найбільш коштовні моделі, з діамантами та муассанітами. Ці камінчики променисто сяють та виблискують так промовисто, що дівчина зрозуміє все без слів! Ширші, вужчі, класичним солітером (з одним камінчиком) або у вигляді комбінації солітера і доріжки з менших діамантів чи муассанітів  — на будь-який смак! Хоча моделі з фіанітами не менш цікаві та презентабельні, з одним камінчиком або в комбінації з доріжкою, класичним солітером, або різних цікавих форм — вибір дуже великий здатний задовольнити усіх!

Срібні 

Якщо ж дівчина надає перевагу прикрасам в сріблі, то вам також буде з чого вибрати! Прекрасні моделі з родієвим покриттям справляють неймовірне враження та виглядають як справжні коштовності з діамантами в білому золоті! Тонші, ширші, класичні солітери, в комбінації з доріжками або цікавих форм, з написами — вибір просто безмежний! Якщо ж ви вагаєтесь і не можете зробити вибір між сріблом та золотом, то пропонуємо вам звернути увагу на срібні моделі з вставками золота, не позолотою, а саме пластинками золота. Срібні каблучки прикрашені золотими пластинками та красивими фіанітами — дуже цікаві та виразні прикраси, і вони дійсно є відмінною альтернативою чисто золотим виробам. 

На що потрібно звертати увагу при виборі заручальної каблучки?

При виборі заручальної каблучки потрібно враховувати, що це не просто прикраса, котру дівчина буде носити деколи. Як правило, заручальні каблучки жінки носять разом з обручкою на безіменному пальчику. Тому вибираючи каблучку варто враховувати уподобання дівчини: що їй до смаку? Класика чи сучасна стилістика? Любить щедро декоровані прикраси чи прихильниця мінімалізму? Так само стосовно металу: у ювелірному гардеробі обраниці в основному вироби з золота? З білого чи червоного? Чи ваша єдина любить срібло і носить тільки його? Потрібно вибрати каблучку з того металу, котрий домінує в прикрасах вашої коханої. Хоча, як варіант, ви можете вибрати красиву каблучку в сріблі з золотими вставками. Окрім того, слід враховувати зручність у повсякденному носінні. Солітер з центральним великим камінчиком не завжди буде зручним і доречним кожного дня. Якщо ви зупинили свій вибір на комбінації з доріжкою — варто звернути увагу на спосіб закріплення камінчиків, найкращі — «невидима» та «паве», коли камінчики доріжки «втоплюють» в метал основи. Це убезпечить від втрати камінчиків та спотворення зовнішнього вигляду прикраси. Широкі моделі дуже красиві та виразні, але чи будуть вони зручні у носінні разом з обручкою на одному пальчику? Радимо вибирати моделі або середні за шириною, або делікатні вузенькі — вони оптимальні та легко комбінуються з обручкою і будуть комфортно носитися. 

Як купити заручальну каблучку, вгадати з розміром і не зіпсувати пропозицію?

Друга проблема, з якою стикаються усі чоловіки, — розмір каблучки. Найпростіше  просто запитати у коханої (або у її мами, подружки, сестри), але якщо не хочеться псувати сюрприз, то потрібно самостійно визначитися. Як же це правильно зробити? 

Існує декілька способів. Один з найлегших — просто приміряти каблучку дівчини на свій палець, запам’ятати, де вона затрималась, і йти в ювелірний салон. Вже там досвідчені продавці-консультанти допоможуть остаточно визначитися. 

Другий спосіб — визначити розмір виходячи з комплекції дівчини. У худорлявої, тендітної дівчини буде розмір каблучки від 16,5 до 17. Якщо середньої комплекції, то розмір буде коливатися від 17,5 до 18,5. Деякі можуть носити каблучку від 18,5 до 20 розміру. Все дуже індивідуально.

Звичайно можна спробувати зробити заміри за допомогою паперової або шовкової стрічки — обгорнути нею пальчик, але так щоб було вільно, не дуже в притик та, знову ж таки, вирушати до ювелірного салону. 

Бажаємо вам успіхів у виборі найкращої заручальної каблучки!

теги: