26.03.2024, 18:07

Як вибрати мотоблок для своїх робіт

Ольга Станішевська | Всі новини автора
мотоблок

Корисні і продуктивні пристрої – мотоблоки – можуть допомогти обробити землю, прибирати сніг або перевозити вантажі. Магазин “Трактор маркет” пропонує мотоблоки - ціна і вибір яких завжди відповідають побажанням та потребі аграрія чи власника присадибної ділянки, включно із важкою та легкою мототехнікою.

 На що зважати при виборі мотоблоку?

Як вибрати мотоблок, що буде корисним для конкретного господарства? Варто обирати оптимальні показники потужності і продуктивності. Зазвичай ці показники є взаємозалежні. Крім того, треба порахувати час, який буде використовуватись для роботи, адже це прямо впливає і на вибір техніки по місткості паливного бака і дієвості двигуна в безперервному режимі роботи. Також частково впливають на вибір і зручність керування і мінімізація операцій з обслуговування.

 Враховуйте площу вашої ділянки

Дійсно, чим більша площа – тим більше вимог до мототехінки, тим потужнішою і продуктивнішою вона має бути. Якщо це велика ділянка на десятки гектарів, тоді краще придбати мінітрактор. Навпаки – для невеликої ділянки потрібен універсальний і найпростіший пристрій у вигляді мотоблока з мінімальною потужністю і простим регулюванням.

 Потужність мотоблоку

На сторінці https://www.tractormarket.com.ua/ можна обрати та замовити різноманітну мототехніку мінімальної потужності та продуктивності і для виконання великого обсягу робіт. Це мінітрактори, мотоблоки та мотокультиватори. Також в асортименті онлайн-маркета – мототрактори та навісне обладнання для всіх типів малої механізації аграрних робіт.

Тут пропонується купити мотоблок, вибрати який можна із багатьох версій з різною функціональністю, від різних виробників та з різним забезпеченням навісного обладнання.

 Паливо

Є два види палива для мотоблоків – дизель та бензин. Вигода дизельних пристроїв у тому, що вони менше нагріваються і менше споживають палива. Однак по вартості ця мототехніка дорожча. Бензинова техніка – дешевше, але має зазвичай меншу потужність, потребує складного водяного охолодження, регулярних тривалих перерв під час інтенсивної роботи.

 Бренд

Це звісно важлива деталь у виборі, хоча іноді нові бренди теж випускають продукцію не гіршої якості, ніж найвідоміші компанії. Водночас варто довіряти насамперед перевіреним брендам. Адже це – гарантія якості пристрою.

 Кількість передач

Як правильно вибрати мотоблок за кількістю передач? Насамперед орієнтуватись на складність робіт. Якщо треба обробляти ґрунт у великій кількості і з великою щільністю – треба від трьох і більше передач. Навпаки – чим простіший ґрунт – тим менше передач і простіша механіка.


 

теги: