28.03.2024, 14:24

Шмигаль перебуває у Польщі з офіційним візитом

Шмыгаль находится в Польше с официальным визитом

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль прибув до Варшави з офіційним візитом. Сторони проведуть українсько-польські міжурядові консультації на рівні прем’єрів обох країн.

Прем'єр-міністр України Денис Шмігаль розпочав офіційний візит до Польщі. Він вже зустрівся з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском, повідомляє Час Пік.

"Деніс Шмигаль, ласкаво просимо до Варшави! Без вільної України не буде безпечної Європи", – написав Туск на своїй сторінці в мережі Х (відомій раніше як Twitter).

До Польщі також прибули голова Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук та голова Міністерства інфраструктури України Олександр Кубраков.

"Говоритимемо про зброю для України, ситуацію на кордоні наших держав, розвиток торгівлі та інфраструктури.

Розраховуємо на прагматичний і конструктивний діалог та напрацювання дієвих рішень", - ]]>написав ]]>Шмигаль у Telegram.

Пізніше він повідомив, що було проведено черговий раунд українсько-польських урядових консультацій, під час яких велика увага була приділена ситуації на кордоні та торгівлі в агросекторі.

"Очікуємо від Польщі конкретні відповіді на запропоновані нами кроки. Уже більша частина з них виконана. Очікуємо заборону Єврокомісією транзиту й експорту з росії та білорусі товарів, а також погодження нашої угоди про спільний контроль на пунктах пропуску.

Стратегічні відносини передбачають взаємну довіру та відкритість, здатність до діалогу та компромісу. Розраховуємо, що сьогоднішні консультації принесуть результат і ми знайдемо шляхи врегулювання проблемних питань", - ]]>написав ]]>Шмигаль у Telegram.

Шмыгаль находится в Польше с официальным визитом Шмыгаль находится в Польше с официальным визитом Шмыгаль находится в Польше с официальным визитом Шмыгаль находится в Польше с официальным визитом

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк