06.03.2024, 21:29

Окупанти розселяють зрадників у квартири українців: 23 родини колаборантів "отримали нове житло" у Лисичанську

Марина Гончар | Всі новини автора
лисичанск

Російські окупанти розселяють колаборантів у квартирах українців на Луганщині. Таким чином зрадники отримали нове житло коштом місцевого населення. Відзначається, що 23 родини "гастролерів" отримали "домівку" у Лисичанську.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

"Так, 23 родини колаборантів отримали нове помешкання у Лисичанську, адже їх квартири “зруйновані ЗСУ у 2022 році”. Зрадників розселили у квартирах українців, які залишили місто через окупацію", - йдеться у повідомленні.

Російські війська проводять облік та переслідування громадян, які втекли з міста під час окупації. Опломбовуючи квартири порожніх будинків, вони фактично підміняють власників і, пред'являючи їх як безгосподарчі, "націоналізують" з метою подальшого розселення родин колаборантів.

Ці дії стають ще однією гідною осуду схемою, яку використовують російські окупанти для тиску та репресій відносно мирного населення. Відбираючи житло українців, вони порушують основні права людини та продовжують свою безжальну політику на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому Лисичанську Луганської області "офіційно" почали відкривати квартири, які залишилися без господарів. Окупаційна "адміністрація" каже, що у такий спосіб намагається вирішити питання з опаленням.

Читайте також: Окупанти заявили, що в районі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного вилучено останки понад 800 осіб

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк