08.03.2024, 17:32

Чи можуть росіяни окупувати Часів Яр на Донеччині: у ВСУ оцінили загрозу

Віктор Білий | Всі новини автора

Місто Часів Яр на Донеччині залишається недосяжним для російських окупантів, але їхні постійні спроби прорватися через Сили оборони на цій ділянці фронту залишаються очевидними. При цьому ресурсів, щоб окупувати територію, у ворога немає. Але до штурмових дій армія Росії вдається постійно.

Про це повідомив представник пресслужби 26-ї артилерійської бригади Збройних сил України Олег Калашніков в ефірі телемарафону, повідомляє Час Пік.

Він зазначив, що до цього дня росіяни штурмували піхотним складом, а зараз залучають також механізовану складову – танки, бойові броньовані машини.

"Взяти Часів Яр у них можливості немає. Однак у них є можливості намагатися постійно нас штурмувати саме на цьому відрізку фронту. До цього штурмували піхотним складом, а вже довгий час ворог приваблює і механізовану складову, тобто важку техніку - танки, бойові броньовані машини ", - розповів він.

За словами Калашнікова, особливу активність противник виявляє у напрямку Часового Яру, що охоплює Богданівку та Іванівське. Не забуває армія РФ і про Кліщіївку та Андріївку, де намагається вести активні наступальні дії.

У планах захисту ЗСУ таких населених пунктів, як Часів Яр, значиться боротьба за кожну позицію, за кожен метр окопів. Ворожі групи намагаються рухатись паралельно в кількох місцях, використовуючи великі вогневі потужності для бомбардування тилів.

Відмінності в обороні перешкоджають противнику знайти слабкі місця, а спроби коригувати артилерію з допомогою коптерів свідчить про його невідступність. Всі ці фактори змушують ворога витрачати кількість боєприпасів, проте, за словами Калашнікова, "добре, що їх запаси обмежені".

Щодо забезпечення снарядами військовий повідомив, що є запаси, якими ЗСУ можуть вражати ворога. Але, звичайно, це не та кількість, яка зараз потрібна нашим Силам оборони на Бахмутському напрямку.

Раніше розвідка Великобританії повідомляла, що метою російських військ є захоплення міста Часів Яр, проте вони навряд чи здатні провести наступ.

"Попри деякі поступові тактичні успіхи, дуже малоймовірно, що російські війська зараз здатні здійснити повномасштабний наступ на цей населений пункт", - повідомлялося в розвідці.

Читайте також: У ВСУ заявили, що росіяни застрягли під Авдіївкою і зосередили зусилля на новому напрямі: деталі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк