26.03.2024, 17:21

Російська "влада" розпочала перевірку громадян Таджикистану на тимчасово окупованих територіях після теракту в Москві

Марина Гончар | Всі новини автора
цнс

У контексті теракту, що стався у Москві, російська "влада" розпочала масштабну перевірку громадян Таджикистану, що перебувають на тимчасово окупованих територіях. Цей крок став наслідком терористичного акту, який вразив столицю Росії та спровокував серйозні обурення в суспільстві.

Про це сьогодні повідомили у пресслужбі ]]>Центру національного спротиву]]>, передає Час Пік.

З моменту початку повномасштабного вторгнення, російські окупаційні сили систематично завозять робочу силу з країн Центральної Азії, зокрема з Таджикистану, змінюючи демографічний склад населення на цих територіях.

Проте, після страшного теракту у Москві, Федеральна служба безпеки Росії (ФСБ) розпочала активну перевірку громадян Таджикистану, що викликало загальне хвилювання у російському суспільстві.

Приблизно сто тисяч вихідців з Узбекистану та Таджикистану проживають на тимчасово окупованих територіях, і російська "влада" побоюється можливих етнічних конфліктів та бунтів після проведення показових затримань громадян Таджикистану:

"Всього на ТОТ проживає близько 100 тис. вихідців з Узбекистану та Таджикистану. У Москві бояться, що етнічні таджики почнуть бунти через показове затримання їх співгромадянина", - йдеться у повідомленні.

Це спонукало "адміністрацію" вжити невідкладних заходів, наприклад: направити додаткові групи ФСБ до Маріуполя з метою "профілактичних бесід", щоб запобігти подальшим ризикам та забезпечити спокій у регіоні.

Читайте також: Влада "ЛНР" готується узаконити захват порожніх квартир та будинків

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк