28.03.2024, 21:27

На ТОТ росіяни планують легалізувати заборону української літератури

Оксана Мовчан | Всі новини автора
фйя

На тимчасово окупованих територіях, російські війська ведуть активні військові дії проти всіх аспектів українського суспільства.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Поміж цих аспектів, на жаль, знаходиться й українська література. Російські окупанти мають намір заборонити українську літературу і замінити її російськими виданнями та пропагандистськими матеріалами. Це частина їх стратегії культурного та інформаційного впливу, спрямованого на знищення української національної свідомості та ідентичності серед місцевого населення.

Нацистська політика Кремля направлена на поневолення підкорених народів та знищення їх самоідентифікації. Тому з самого початку окупації росіяни захоплювали бібліотеки та вивозили й спалювали українські книги.

Тепер же окупанти нарешті хочуть створити правову базу своїм нацистським діям. Москва розробила законопроєкт який регулює потрапляння до фонду бібліотек “книг інфоагентів”, тобто будь-яких книг які спонукають до мислення. 

"Закликаємо українців на ТОТ берегти українську літературу, обмінюватись нею й поширювати серед знайомих – не дайте росіянам зламати код нації", - наголосили у ЦНС.

Нагадаємо, що росіяни завалюють окуповані території Луганщини своєю художньою та пропагандистською літературою. Особливу увагу приділяють "новим звільненим" містам, де населення поки що недостатньо зомбовано. Окупаційна адміністрація Лисичанська повідомила, що "благодійники" з Ростовської області привезли книжки, "дізнавшись, що мешканці округу потребують літератури".

Читайте також:

"Гребуть усіх підряд і в окопи": У мережі розповіли, як відбувається мобілізація в окупованому Сєвєродонецьку

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк