22.02.2024, 20:16

Збірна України та чемпіонат Європи: що потрібно для виходу

Ольга Станішевська | Всі новини автора

 

Український футбол поки що на паузі, але зимова перерва вже добігає кінця. Першим до гри повернеться донецький «Шахтар», на який чекає 1/16 Ліги Європи, а згодом відбудеться і старт весняної частини УПЛ. А збірну України у березні очікують вирішальні матчі відбору на чемпіонат Європи. Не зумівши пробитися на Євро-2024 напряму, підопічні Сергія Реброва отримали право позмагатися за путівку в стикових поєдинках плей-офф.

Перший матч запланований на 21 березня. У ньому Україна зустрінеться з командою Боснії та Герцеговини. Ця гра відбудеться на полі суперника. Якщо національна команда переможе, то наступну зустріч проведе 26 березня. У ній доведеться грати проти Ізраїля або Ісландії — залежно від результатів паралельного стикового матчу відбору чемпіонату Європи. Цей матч буде для України номінально домашнім.

З ким зіграє Україна: склад групи та розклад

Якщо національна команда зможе отримати путівку на Євро-2024, перемігши в обох поєдинках плей-офф, на неї чекає непроста група E. Суперниками по четвірці мають стати Бельгія, Словаччина та Румунія. Матчі проти них призначені на такі дати:

  • Румунія — 17 червня;
  • Словаччина — 21 червня;
  • Бельгія — 26 червня.

Прямі путівки до стадії плей-офф отримають по 2 кращі команди з кожної групи. Також до них приєднаються 4 найкращі збірні, якій займуть треті місця у своїх четвірках. З ким вони зустрінуться у 1/8 фіналу — залежатиме від місця. Наприклад, Україна потенційно може зіграти проти команд з будь-якої групи. Само собою, якщо зможе вийти на Євро і покаже достойну гру в групі.

Фінальна частина плей-офф чемпіонату Європи проходитиме з кінця червня до 14 липня. На 29 і 30 червня, 1 та 2 липня призначені ігри 1/8 фіналу. Чвертьфінали відбудуться 5 та 6 числа. Півфінальні поєдинки призначено на 9 та 10 липня, а вирішальний матч — на 14 число. Він пройде на Олімпійському стадіоні в Берліні. Матч за бронзові нагороди, на відміну від ЧС, на ЧЄ не проводиться.

Сьогодні футбол онлайн — це легко та зручно

Стежити за виступами національної збірної у відбірковому плей-офф Євро-2024 дуже просто. Адже її матчі покажуть канали «Суспільного», які доступні в ефірній мережі Т2 на безкоштовній основі. Окрім того, ігри має показати онлайн-сервіс MEGOGO. Тому сьогодні футбол збірної подивитися буде нескладно.

Щодо фінальної частини Євро-2024, то наразі офіційної інформації про мовника в Україні немає ні в джерелах УАФ, ні УЄФА. Скоріш за все, нічого не зміниться, і ці поєдинки також покажуть «Суспільне» та MEGOGO. Але якщо ви бажаєте уважно стежити за футболом сьогодні, аби не пропустити ніяких важливих новин, варто дочекатися офіційних анонсів. Скоріш за все, остаточна інформація буде офіційно озвучена після завершення стикових матчів у березні. Адже інтерес українців до ЧЄ-2024 суттєво залежатиме від того, чи виступить там національна команда.

 

Автор sport.ua: Сергій Циба

 

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк