01.03.2024, 16:36

У Міноборони Канади припускають відправлення своїх військових в Україну, але є нюанс

Оксана Мовчан | Всі новини автора
щжждло

Канада відкрита для відправлення військ до України, але не для участі в бойових діях.

Про це в інтерв'ю ]]>Toronto Star]]> заявив міністр оборони країни Білл Блер, передає Час Пік.

"Я не хочу розміщувати особовий склад канадських збройних сил де-небудь поруч із театром бойових дій, де може скластися враження, що ми беремо на себе будь-який компонент бойової ролі", – сказав він.

Він зазначив, що ідея виряджання військових обговорювалася на початку цього тижня в Парижі, де він був присутній. Хоча Канада, як і багато інших країн НАТО, виступили проти ідеї президента Франції Еммануеля Макрона.

Блер заявив про можливу небойову місію канадських військових. Йдеться про відправку обмеженої кількості військовослужбовців для навчання українських захисників на території Україна за умови, що така операція буде проводитися далеко від лінії фронту.

Як зазначається, безпекова угода між Канадою та Україною, підписана минулими вихідними, передбачає, що Канада може проводити навчальну діяльність в Україні, "коли дозволять умови".

Розгортання канадських бойових підрозділів на території України міністр виключає. Цю заяву Білл Блер зробив у відповідь ініціативу президента Франції направити іноземних військових в Україну.

Тим часом  голова Пентагону Ллойд Остін у Палаті представників заявив, що у разі програшу України на полі бою під загрозою можуть опинитися насамперед країни Балтії.

Читайте також:

"Недогромадяни РФ", або Як мешканців Лисичанська "кинули" з пенсіями

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк