20.03.2024, 16:31

"Збережіть життя людей!": РДК закликали Гладкова евакуювати жителів Бєлгородської області

Віктор Білий | Всі новини автора

Російські добровольці, що воюють на боці України проти країни-агресора РФ, закликали губернатора Бєлгородської області В'ячеслава Гладкова припинити прикриватися цивільним населенням і негайно евакуювати людей з усієї області.

Звернення "Російського добровольчого корпусу", легіону "Свобода Росії" та "Сибірського батальйону" опубліковано в соцмережах формувань, передає Час Пік.

Добровольці закликали керівництво регіону "припинити прикриватися цивільним населенням та негайно евакуювати людей з усієї території Бєлгородської області".

"Наші удари по військовім цілям посилюються, обстріли регіону фактично не припиняються, люди продовжують страждати й гинути. Жертви серед мирного населення – виключно на совісті адміністрації, яка перешкоджає евакуації людей", – наголосили автори звернення.

Вони також звернулися особисто до губернатора Бєлгородської області.

"Гладков! Подумай про свій народ! Ти нестимеш відповідальність за нові жертви, якщо повна евакуація населення не відбудеться найближчим часом. Збережіть життя людей!", – заявили добровольці.

Також у мережі повідомляють, що мережа ресторанів швидкого харчування «Смачно і точка» закрили всі свої заклади у Бєлгороді від гріха подалі.

"Через постійні прильоти компанія вирішила вийти з Бєлгорода, щоб не наражати на ризик співробітників і клієнтів", - повідомили в компанії.

Нагадаємо, що ранок 20 березня в Росії заявив про чергову атаку Бєлгорода та Бєлгородської області.

У Міноборони РФ традиційно відзвітували про те, що це була лише "спроба атаки" із застосуванням реактивної системи залпового вогню RM-70 "Вампір", і що її відбили: "Черговими засобами ППО тринадцять реактивних снарядів знищено в повітрі над Бєлгородською областю".

Читайте також: "Продуктів немає, полиці порожні": Мешканка Бєлгорода розповіла про нову реальність міста - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: