26.03.2024, 12:55

В американському Балтиморі через зіткнення з контейнеровозом обвалився автомобільний міст

В американском Балтиморе из-за столкновения с контейнеровозом обрушился автомобильный мост

В американському штаті Меріленд через зіткнення з контейнеровозом обрушився автомобільний міст Френсіса Скотта Кі. У річці Патапсько опинилося кілька транспортних засобів та люди. Рух в обох напрямках перекрито.

В американському місті Балтімор (штат Меріленд) через зіткнення з контейнеровозом, який йшов під сінгапурським прапором, обрушилася частина моста Френсіса Скотта Кі, повідомляє Час Пік із посиланням на західні ЗМІ.

Інцидент стався у ніч проти 26 березня. Як розповів представник Берегової охорони США Метью Вест, вантажне судно "Далі" під прапором Сінгапура врізалося у міст, коли виходило з порту для рейсу до Шрі-Ланки.

Контейнеровоз зачепив один із прольотів, після чого всі конструкції мосту обвалилися. Одна з них впала на судно, після чого судно спалахнуло.

Губернатор Вес Мур опублікував заяву щодо обвалення мосту, оголосивши надзвичайний стан у Меріленді. За його словами, в річку впало кілька транспортних засобів та щонайменше 20 людей.

На місці працюють кілька бригад екстреної допомоги, які оцінюють збитки та з'ясовують причини інциденту. Усі смуги руху закрито.

Точної інформації щодо постраждалих наразі немає. До місця події направлені аварійно-рятувальні служби, у тому числі берегова охорона та пожежна частина.

Довідково: Міст було відкрито 23 березня 1977 року разом із 14 км під'їзних доріг. Був названий на честь поета Френсіса Скотта Кі – автора державного гімну США. Був третім у світі за довжиною мостом із нерозрізною металевою конструкцією. Мав протяжність 2,57 км, у тому числі основний судноплавний проліт - 366 м з підмостовим габаритом 56 м. Мостом проходила двосмугова платна дорога - одна з основних трас за маршрутом між Нью-Йорком і Вашингтоном.

мост Фрэнсиса Скотта Кимост Фрэнсиса Скотта Ки / Фото: Пожарная служба и служба скорой помощи округа Харфорд В американском Балтиморе обрушился мост / Фото: WBFF В американском Балтиморе обрушился мост / Фото: WBFF В американском Балтиморе обрушился мост / Фото: WBFF

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк