29.03.2024, 07:36

У Німеччині перекинувся міжміський автобус: серед постраждалих є громадяни України

В Германии перевернулся междугородний автобус

У Німеччині неподалік міста Лейпциг сталася смертельна ДТП за участю міжміського автобуса Flixbus. Внаслідок аварії загинуло щонайменше чотири людини. Серед постраждалих є громадяни України.

Смертельна ДТП сталася 27 березня. Двоповерховий міжміський автобус, який прямував з Берліна до Цюріха незадовго до прибуття у Лейпциг з невідомих причин з'їхав з дороги та перекинувся, повідомляє Час Пік з посиланням на закордонні ЗМІ.

За даними поліції, на момент аварії в автобусі перебували водій та 54 пасажири з різних країн: Німеччини, України, Боснії та Герцеговини, Сирії, Узбекистану, Афганістану, Словаччини, Перу, Італії, Туреччини, Ірану, Північної Македонії, США, Нової Зеландії, Польщі, Франції, Чехії, Індонезії, Китаю, Хорватії, Канади, Індії, Росії та Швейцарії.

Четверо людей загинуло, ще 29 отримало поранення, з них шестеро перебувають у тяжкому стані. Одна українка зазнала травм середньої тяжкості, її госпіталізували, друга отримала легкі пошкодження й вже перебуває вдома.

Прес-служба поліції Лейпцига на своєму сайті ]]>повідомила]]>, що в ДТП загинулои 4 жінки, одну з них ідентифікувати поки не вдалося.

"Жінки, які загинули на місці аварії, – 47-річна полька та 20-річна індонезійка, які проживали в Берліні, а також 19-річна німкеня, яка проживала в Баварії. Іншу жінку, яка загинула на місці аварії, поки не встановлено", - йдеться у повідомленні. 

Відомо, що серед пасажирів автобуса Flixbus було три українки. Дві з них зазнали травм. Щодо третьої пасажирки з України, припускають, що жертва, яку поки що не змогли ідентифікувати, теж українка.

Причину аварії не встановлено. 62-річний водій автобуса Flixbus із Чехії перебуває під слідством за підозрою у вбивстві з необережності.

Посольство України у Німеччині отримало підтвердження про двох постраждалих українок. Українські дипломати перебувають у постійному контакті з правоохоронними органами та відповідними службами.

"Посольство тримає справу на особливому контролі", – повідомили у МЗС.

В Германии перевернулся междугородний автобус В Германии перевернулся междугородний автобус В Германии перевернулся междугородний автобус В Германии перевернулся междугородний автобус

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк