18.03.2024, 11:13

Україна запізнилася з будівництвом фортифікаційних споруд на два роки - аналітик

Украина опоздала со строительством фортификационных сооружений на два года - аналитик

Україна запізнилася з будівництвом фортифікаційних споруд на два роки. Заяви українських лідерів про зведення фортифікацій мали звучати ще у листопаді-грудні 2022 року.

Україна запізнилася зі зведенням фортифікаційних споруд на два роки. Була ейфорія та надія на допомогу Заходу. Таку думку висловив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак в ]]>інтерв'ю ]]>"LIGA.net", повідомляє Час Пік.

Як вважає аналітик, заяви українських лідерів про зведення фортифікацій та будівництво оборонних ліній мали звучати ще у листопаді-грудні 2022 року, коли "стало очевидно, що починається божевільний тиск на Бахмут".

"Але була певна ейфорія і була певна така думка, що західна допомога ніколи не припиниться. Ніхто ніколи не міг собі уявити асиметричного удару антизахідного блоку у вигляді нападу ХАМАС на Ізраїль. Ніхто після цього не міг уявити, що після цього ворожі спецслужби спрацюють дуже потужно. І також ніхто не міг уявити, що Америка відсторониться", - сказав Бадрак.

Нагадаємо, 11 березня 2024 р. на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача обговорювалося будівництво фортифікацій. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль виступив із ініціативою зведення нових ліній оборони. Президент України Володимир Зеленський заявив, що завдання – побудувати три смуги оборони протяжністю 2000 км.

Українські військові продовжують зміцнювати свої позиції. Будівництво оборонних ліній триває на півночі України вздовж кордонів із РФ. На сході України прикордонники продовжують нарощувати фортифікаційні споруди.

Також Кабмін виділив 1,3 млрд грн на будівництво фортифікаційних споруд на Запорізькому напрямку. За словами голови Запорізької ОВА Івана Федорова, роботи ведуться з ранку до пізнього вечора, деякі роботи проводяться вночі. До будівництва залучено як військових, так і цивільних підрядників.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк