17.05.2014, 21:57

В Баштанке провели благотворительную акцию

Ольга Станішевська | Все новости автора

Благодійні акції влаштовуються для того, щоб привернути увагу людей до тих проблем, з якими може зіткнутися кожна людина . Мета в усіх різна, але результат направлений на допомогу тій людині, яка в ній потребує. Ми з Аллою Сомовою давно розробляли проведення благодійного заходу, але не знали, кому потрібна допомога. Тому звернулися до редактора районної газети В. Гонти. Так ми дізналися, що у сім’ї Манецьких сталася велика трагедія: трирічний Сашко перевернув на себе відро з окропом, у нього 65% ураження тіла. Одноголосно було вирішено допомагати!
Для того, щоб ця акція не стала просто якоюсь сірою незрозумілою плямою в житті міста, коли просто збирають гроші і швидко забувають, для кого вони призначалися, ми вирішили підійти з креативом. Повітряна кулька – річ, яка ще з дитинства приносить нам тільки емоції радості, задоволення та гарного настрою, стала символом заходу. Була поставлена чітка мета – пропонувати людям повітряні кульки, а вони вже на власний розсуд вирішуватимуть її ціну і кидатимуть гроші до спеціальної скриньки. Це і цікаво, і кожен, хто прийняв участь, буде пам’ятати, який вклад він зробив для Сашка, кулька не дасть забути.<

Через найактивнішу Інтернет - спільноту нашого міста «Типова Баштанка», яка є ініціатором, ми почали поширювати інформацію про нашу акцію. Учасники групи мали змогу ознайомитися з усіма деталями проведення. Активно долучалися волонтери та спонсори.
І ось настало 1 травня, 8 година ранку. Ще тільки перші люди почали приходити до центру, а наша завзята команда, яка складалася з організаторів та волонтерів, вже активно займалася підготовкою. Всім дружнім колективом ми надували кульки, трудилися над створенням яскравої акції. Єдиною неприємністю, яка часто ставалася під час підготовки – це постійне розривання символів акції від надзвичайних старань учасників. Але так було ще навіть веселіше. Коли все було готово, кольорові промені надії розлетілися по місту. Через 20 хвилин 100 кульок уже принесли посмішки багатьом людям, не було байдужих людей, які б не підтримали Сашка.
Почався повторний процес підготовки. З новими силами та емоціями учасники почали ставитися до всього цього. Вони пропонували кульки з усвідомлення відповідальності, яка перед ними стоїть.
В кінці акції почався підрахунок зібраних коштів. Волонтери самі здійснювали цей процес. Спільними зусиллями нам вдалося зібрати за дві години, за допомогою 200 кульок - 2105 грн. Такого результату ніхто з нас не очікував!
Цієї суми було достатньо для головної цілі акції – купити спеціальний компресійний костюм для Сашка, який коштує 2000 грн. Нам вдалося її виконати. З хлопчика знято всі мірки і зараз іде пошив. Він буде його носити довгих 18 місяців. На остаток коштів , будуть придбані медикаменти.
Благодійна акція «Кулька допомоги Сашку» не залишила байдужим нікого. Нас підтримали всі, хто зрозумів, що таке нещастя в сім’ї. Хочеться висловити велику подяку всім, хто підтримав Сашка в його нелегкій ситуації: магазину SV«Комфорт» та агенція нерухомості «5 Елемент », власникам магазина «Олівець», який з великим розумінням нас підтримав, та безкоштовно надав багато гарних кульок. Окрема подяка всім волонтерам заходу, цим активним та щирим молодим людям, які відклали всі справи і прийшли на допомогу. Це - Нікуліна Вікторія, Приходько Настя, Черничко Людмила, Чепурна Вероніка, Ткачова Настя, Кушнір Катя, Оришака Андрій, Коломієць Павло, Чайка Лєра, Волкодав Аліна, Черевань Настя, Хижняк Діана, Тетяна Умріхіна. Місто має пишатися вами!!!
Можливо, нам вдалося донести до людей одну важливу істину – кожну біду можна перебороти, якщо тільки об’єднатися. Ми ще раз самі собі довели, що разом ми можемо більше, об’єднатися заради спільної мети – що може бути простішим?
Важливе повідомлення для підприємців та депутатів!
Волонтери разом з Мешканцями міста Баштанка змогли зібрати кошти на компресійний костюм. Це дуже важливе досягнення! Тепер Сашку потрібно пройти 10-ти денний курс хіміотерапії в Миколаєві. На це потрібно ще 5000 тисяч гривень. Ці кошти уже нам не під силу, тому ми і звертаємось до підприємців та депутатів с проханням допомогти дитині! Разом ми сила!
Грошовий процес повністю контролює наша спільнота . Всі ксерокопії , квитанції, контакти і телефон лікаря , ми викладаємо в нашій соціальній мережі «Типова Баштанка» ]]>http://www.vk.com/bashtanka]]>
Акція «Кулька допомоги Сашку» - ]]>https://vk.com/event70315933]]>
РОМАН ДУДКА
та ОЛЕКСАНДР И ТАТЬЯНА УМРІХІНИ
організатори акції

Теги новостей: 
Рубрика - Правозащитник: