23.12.2021, 09:59

В Україні банки почнуть видавати пластикові картки для виплати COVID-тисячі

Иллюстративное фото / Открытый источник

В Україні оформити карту для отримання 1000 гривень за програмою "єПідтримка" можна в шести банках, а ще 13 банків знаходяться на стадії підключення.

Банки почнуть видавати пластикові картки для виплати 1 тис. гривень за вакцинацію на додаток до віртуальних. Про це в ході спільного брифінгу Мінекономіки та Мінкульту 22 грудня повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Час Пік.

"На сьогоднішній день до програми підключео шість банків. Це А-Банк, Альфа-банк, ПриватБанк, Укргазбанк, Монобанк та Ощадбанк. І зараз 13 банків ще в процесі підключення.

Деякі банки, які вже підключені до пороекту "єПідтримка", до кінця 2021 року почнуть видавати також пластикові картки для виплати вакцинованим українцям 1 тисячі гривень. Ми прогнозуємо, що наступного року таких банків буде більшість. Велика кількість банків зможе генерувати не тільки віртуальні картки, але вони також почнуть випускати пластикові", - заявив Федоров.

Він зазначив, що завдяки цьому ті громадяни, які не мають у телефонах функції безконтактної оплати й не хочуть купувати онлайн, зможуть також використовувати нараховані гроші.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк