24.01.2022, 21:34

Тим, хто отримав бустерну дозу вакцини, додадуть ще 500 гривень до "ковідної тисячі": заява Зеленського

Марина Началова | Всі новини автора

Українці, які отримали повний курс вакцинації від коронавірусу та третю (бустерну) дозу, отримають ще по 500 гривень за програмою "єПідтримка".

Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеозверненні за підсумками термінового засідання РНБО, повідомляє Час Пік.

Глава держави повідомив, що зараз захворюваність на COVID-19 в Україні знову зростає, але в лікарнях зайнято лише 28% ліжок. Завдяки тому, що українці вакцинуються, хвороба протікає легше та знижується смертність.

Проте Зеленський зазначив, що необхідно нарощувати темпи вакцинації, зокрема, бустерною дозою.

"В рамках програми "єПідтримка" буде додано ще 500 гривень для тих громадян України, які отримають третю, бустерну дозу щеплення", - сказав президент.

Він також пообіцяв, що у лютому літні українці матимуть можливість оплатити грошима з програми "єПідтримка" комунальні послуги.

Нагадаємо, з 24 січня українці віком від 60 років можуть купити ліки за "ковідну тисячу". Сьогодні на селекторному засіданні говорилося про те, що купувати ліки за програмою "єПідтримка" збираються дозволити також людям з інвалідністю першої групи.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк