11.12.2022, 08:44

В Україні запрацював "банкоматний роумінг"

В Украине заработал банкоматный роуминг

Національний банк України разом із банками впроваджують посилений план заходів щодо забезпечення безперервності роботи банківської системи за тривалої відсутності електропостачання. Нацбанк оголосив про запровадження у країні "банкоматного роумінгу".

НБУ оголосив про запровадження в Україні "банкоматного роумінгу". Про це ]]>повідомила]]> прес-служба регулятора, а заступник голови НБУ Олексій Шабан ]]>розкрив]]> деталі в ефірі "Українського радіо", передає Час Пік.

Шабан зазначив, що банківська система готова до можливого блекауту. На даний момент працюють над рішеннями, що дозволяють терміналам працювати навіть за зникнення мобільного зв'язку через провідний зв'язок.

Він повідомив, що українські банки приєднуються до "банкоматного роумінгу". Він зазначив, що десять комерційних банків вже повідомили про те, що не зніматимуть комісію для інших карток.

"Видача готівки може стати чи не основою операцією для таких відділень, тому приділяємо цьому увагу. Ми вітаємо ініціативу великих банків, які заявили про так званий банкоматний роумінг. Ідея його полягає в тому, що всі банки для власників карток інших банків встановили ліміти видачі готівки такі ж самі, як і для своїх клієнтів", - сказав Шабан.

За його словами, ліміт може становити 10-20 тисяч гривень. При цьому передбачається скасування комісії у комерційних банках на зняття готівки з карток інших банків.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк