28.10.2020, 13:48

Як врятуватися від нудьги

Ольга Станішевська | Всі новини автора

Якщо вас раптом відвідала сіра туга, не варто сумувати й безглуздо витрачати час. Існує неймовірна кількість варіантів, як урізноманітнити своє життя в цей період — можете зайнятися чимось дійсно корисним. Наша пропозиція — поміняйте що-небудь, займіться перестановкою в будинку, зробіть невеликий косметичний ремонт, поміняйте штори у своїй кімнаті, купіть собі якусь обновку, сходіть в салон краси та змініть свій образ, або просто придумайте якесь інше заняття. Не опускайте руки, адже існує багато способів порятунку від нудьги, потрібно тільки забажати це зробити.

Наведення порядку і чистоти

Займіться сортуванням. Переберія колишні фото і помістіть їх у фотоальбом або систематизуйте фото на індивідуальному ПК або ноутбуці. З фотографій, які зберігаються на комп'ютері, можна вибрати найбільш вдалі, роздрукувати й зробити цікавий колаж або фотопанно. Зробіть «чистку» комп'ютера, видаливши з нього непотрібні файли та програми, систематизуйте розташовану на дисках інформацію. Закачайте і встановіть нові шпалери для робочого столу.
Вас лякає безлад, який панує по всій квартирі, і ви не знаєте з чого почати? Не бійтеся. Спочатку починайте наводити порядок на одній окремо взятій ділянці. Це може бути, наприклад, ваша шафа. Спочатку звільніть її від вмісту, викинувши все на підлогу. В першу чергу розсортуйте речі на ті, які потрібні для життя і ті, якими ви вже не користуєтеся. Подібним чином ви звільните місце для нових речей, і вас шафа придбає абсолютно інший, «упорядкований» вид. Непотрібні речі складіть в підготовлені мішки або коробки та на вихідних вивезіть на дачу або віддайте малозабезпеченим людям. Тим самим ви зробите ще одну добру справу.
Наявність автомобіля також може зайняти вас роботою на деякий час. Пропилососьте салон, помийте вікна всередині й зовні, не обійдіть своєю увагою і вміст бардачка.

  

Кулінарія

Якщо у вас є задатки кулінара, то цей час як-не-як краще підходить до освоєння нових кулінарних пристроїв. Можете зайнятися приготуванням якогось вишуканого десерту або приготувати своє фірмове блюдо, доповнивши його якимось новим інгредієнтом. Займіться консервуванням або сходіть в ліс по гриби (якщо сезон).

Відпочинок

Ви можете присвятити себе відпочинку, замість того, щоб займатися корисними справами. Залишіться вдома і послухайте свою улюблену музику. Почніть читати цікаву книгу, на що вам раніше катастрофічно не вистачало часу.

Підіть на прем'єрний показ нового фільму або подивіться захоплюючу телепередачу вдома. Якщо на вулиці чудова погода, то проведіть час, гуляючи в парку на свіжому повітрі з друзями або дітьми. Сходіть в гості до друзів. Якщо ви захоплюєтеся фотографією, то це той самий випадок, щоб поповнити свій фотоальбом новими фото.

    

Займайтеся тими справами, які принесуть вам справжню насолоду!

теги: