05.02.2021, 07:23

У Чернігівській області тигр загриз працівника зоопарку

В Черниговской области тигр загрыз работника зоопарка

У місті Мена Чернігівської області тигр загриз 47-річного працівника зоопарку. Від отриманих ран потерпілий помер до приїзду медиків.

Трагедія трапилася 4 лютого в Менському зоопарку. Укуси тигра виявилися смертельними. Правоохоронці встановлюють обставини загибелі людини, повідомляє Час Пік з посиланням на Сектор комунікації поліції Чернігівської області.

В Черниговской области тигр загрыз работника зоопарка

Попередньо встановлено, що працівник зоопарку (1973 р.н.) збирався годувати тварину. У цей момент тигр напав на чоловіка.

Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці події до приїзду медиків.

Відкрито провадження за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо це спричинило смерть людин).

Таке правопорушення карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За словами директора зоопарку Зінаїди Максименко, трагедія сталася близько 15:00. Загиблий був завідувачем секцією диких тварин, у нього залишилася сім'я та дорослий син.

"Він не дотримався правил безпеки. Відкрив двері, зайшов до тигра, не прикривши їх. Треба заходити вдвох, а він чомусь зайшов сам. Навіть сама не знаю чому, він у нас з 2009 року працює", - розповіла директор у коментарі для "Суспільне Чернігів".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк