24.02.2021, 12:41

Влада Сєвєродонецька взялася за самобуд у дворах багатоповерхівок: хто потрапив під знесення

иллюстративное фото

У Сєвєродонецьку місцева влада хоче демонтувати самозабудування у дворах багатоповерхових житлових будинків. Люди отримують приписи про демонтаж, проте демонстративно не звертають уваги на офіційні попередження.

У Сєвєродонецьку у дворах житлових багатоповерхівок розташувалися сотні металевих контейнерів та невеликих цегляних споруд, багато з яких було зведено жителями будинків десятиліття тому і використовуються людьми для зберігання не особливо цінних, але потрібних у господарстві речей, повідомляє Час Пік.

Чиновники вирішили зайнятися благоустроєм міста і всерйоз мають намір боротися з самобудами.

На думку багатьох сєвєродончан, такі гаражі та сараї потрібні людям для зберігання речей, консервації тощо і особливо не заважають мешканцям у дворах.

З офіційної відповіді Управління комунального господарства стало ясно, що об'єкти під знесення вибирали вибірково - після отримання скарг.

Частину об'єктів комунальники мали знести ще до 12 лютого, проте до закінчення робіт ще далеко. А люди не розуміють, чому не можна було перенести демонтаж на весну, коли встановиться тепла погода. Багато хто змушений почати демонтаж взимку, щоб не платити великий штраф. 

Довідка: Самобуд або самовільна споруда - будівництво споруди без отримання на це необхідних дозволів або з істотним порушенням містобудівних та будівельних норм і правил.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк