13.04.2023, 13:50

У окупованому Сватовому новий "приліт": три ракети HIMARS поцілили у центральну лікарню

Ольга Ранська | Всі новини автора
Сватівська лікарня

Сьогодні російські загарбники повідомили про обстріл тимчасового окупованого Сватового. Окупанти повідомляють, що декілька ракет HIMARS пошкодили Сватівську центральну районну багатопрофільну лікарню.

За словами представників окупаційної "влади", обстріл було зафіксовано сьогодні о 6.30 ранку:

"О 06.30 ... зафіксовано обстріл по м. Сватове (ЛНР) із застосуванням РСЗВ HIMARS (3 ракети). Внаслідок обстрілу пошкоджено Сватівську центральну районну багатопрофільну лікарню", - йдеться у повідомленні.

Інформація про постраждалих наразі невідома.

Перші кадри з міста події опублікував ТГ-канал "Трибун", передає Час Пік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що більшість приміщень медзакладів на території окупованої Луганщини російські загарбники перетворили на воєнні госпіталі. Відтак, цивільному населенню дуже важко отримати навіть первинну медичну допомогу, бо лікарів в окупованих містах залишилося вкрай мало і всі вони "обслуговують" поранених російських солдат. Крім того, в аптеках спостерігається великий дефіцит ліків, навіть швидку допомогу неможливо викликати, бо у так званій "ЛНР" вже декілька місяців відключений мобільний зв'язок та інтернет.

Втім, т.зв. "влада ЛНР" обіцяє незабаром відновити зв'язок у регіоні, але за останні кілька місяців це вже не перша подібна обіцянка.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк