29.12.2023, 14:39

"Піддослідні": На Луганщині окупанти змушують робити щеплення вакциною, яка не пройшла клінічних випробувань

На Луганщине оккупанты заставляют делать прививки вакциной, которая еще не прошла клинические испытания

На окупованій території Луганської області бюджетників змушують робити щеплення від коронавірусу російською вакциною "Конвасэл", яка ще не пройшла клінічних випробувань.

Голова т.зв. "Міністерства охорони здоров'я ЛНР" Наталія Пащенко ]]>повідомила]]>, що "республіка" отримала та розподілила по лікувальних закладах 177 720 доз доз вакцини "Конвасэл" від COVID-19, передає Час Пік.

За її словами, "проведення імунізації населення від інфекції особливо важливе напередодні епідеміологічного сезону з гострих респіраторних захворювань". Вона зазначила, що всі охочі можуть звернутися до лікувального закладу за місцем проживання та пройти вакцинацію.

Пащенко заявила, що вакцина "відноситься до нового покоління імунних препаратів". Тільки ось вона не повідомила людям про те, що "Конвасэл" ще не пройшов клінічних випробувань. Проведення II/III фази клінічного дослідження повинно тривати до 2026 року.

Як ]]>пише ]]>The Insider, вакцина "Конвасэл" розроблена Петербурзьким інститутом вакцин та сироваток ФМБА РФ і у Федеральному медико-біологічному агентстві "просто знайшли спосіб продати вакцину, яка не йде в Росії".

"Джерело у фарміндустрії пояснило, що, оскільки неперевірену вакцину ніхто не хотів купувати, "спустили вказівку про обов'язкову вакцинацію вчителів та інших бюджетників від цілого ряду інфекційних захворювань, серед яких і COVID-19", - пише The Insider.

Як пояснив вірусолог, професор Університету Джорджа Вашингтона Костянтин Чумаков, про ефективність вакцини "Конвасэл" нічого не відомо, оскільки вона так і не пройшла випробувань й про неї немає жодних публікацій.

"Їм треба обережно застосовувати цю вакцину, оскільки невідомо, чи вона працює", - зазначив вчений.

Незважаючи на те, що вакцина "Конвасэл" ще не пройшла клінічні випробування, на території "ЛНР" бюджетників змушують робити щеплення. Людей використовують як "піддослідних кроликів"...

На Луганщине оккупанты заставляют делать прививки вакциной, которая еще не прошла клинические испытания На Луганщине оккупанты заставляют делать прививки вакциной, которая еще не прошла клинические испытания

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк