21.02.2024, 10:32

Буданов відповів, чи зможуть росіяни повністю захопити Луганську та Донецьку області до кінця 2024 року

буданов

Захоплення росіянами Авдіївки - явна ознака зміни динаміки повномасштабної війни, яка триває вже два роки. Окупантам не вистачить сил, щоб повністю захопити Луганську та Донецьку області до кінця 2024 року.

Таку заяву зробив керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у коментарі ]]>The Wall Street Journal,]]> передає Час Пік.

За словами Буданова, незважаючи на те, що російська армія перевершує чисельністю та озброєнням, проблеми у неї є. Професійна армія РФ була значною мірою знищена в перший рік війни, тому зараз на самогубні штурми кидають ненавчених призовників.

Буданов зазначив, що зараз РФ використовує більше артилерійських снарядів, ніж може виробити. Хоча минулого року на озброєння противника надійшли сотні танків, більшість із них були старими моделями, знятими зі зберігання та відремонтованими, а нових було всього 178.

В останні тижні масовані ракетні удари по території України припинилися через те, що закінчилися російські постачання.

За підсумками, вважає Буданов, РФ буде важко досягти своєї головної стратегічної мети - захопити всі східні райони Донецької та Луганської областей у 2014 році.

"У них немає сил", - стверджує голова української розвідки.

Читайте також: Перша група українських пілотів завершить навчання на F-16 до літа, - CNN

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк