12.04.2024, 12:15

Під Луганськом виявлено тіло адвоката, який представляв у суді інтереси серійного вбивці Чикатило

Иллюстративное фото / Открытый источник

На території окупованої Луганщини було знайдено тіло чоловіка. Було встановлено, що загиблий був адвокатом за призначенням серійного вбивці Андрія Чикатило.

Тіло чоловіка за кермом власного автомобіля виявили люди, які проїжджали повз. Інцидент стався 11 квітня біля села Мар'ївка, яке відноситься до Свердловського району Луганської області. Як пишуть російські ЗМІ, Хабібулін помер дорогою з "ЛНР" до Ростова-на-Дону, повідомляє Час Пік.

За інформацією глави т.зв. "МОЗ ЛНР" Наталії Пащенко, смерть чоловіка була раптовою, він помер за кермом власного автомобіля до приїзду "швидкої".

"Ймовірно, йому стало погано, він встиг зупинитися і помер. Під час огляду тіла було виявлено документи на ім'я Марата Заїдовича Хабібуліна", - сказала вона.

За словами Пащенка, тіло Хабібуліна доставлено до одного з моргів "ЛНР". Причину смерті встановлять після розтину. Точні причини загибелі адвоката - ДТП або проблеми зі здоров'ям - встановить слідство.

Довідково: Хабібулін представляв у суді інтереси серійного вбивці Андрія Чикатило, який у 1978-1990 рр. скоїв понад 50 вбивств. Злочини він скоїв у Ростовській області, Адигеї, Краснодарському краї, в Узбекистані. Його жертвами були жінки, підлітки та діти. Серійного вбивцю вдалося зловити під час спецоперації "Лесополоса" у листопаді 1990 року. У ході слідства його визнали осудним й засудили до страти. Чикатило було розстріляно у лютому 1994 р. у новочеркаській в'язниці.

Фото: Фотоархив журнала "Огонек"Андрей Чикатило и Марат Хабибулин

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк