30.04.2024, 12:14

На Одещині оголошено жалобу за загиблими внаслідок ракетного удару: кількість жертв зросла

В Одесской области объявлен траур по погибшим в результате ракетного удара

На Одещині оголошено День жалоби у зв'язку з загибеллю мирних жителів внаслідок ракетного удару, завданого російськими окупаційними військами 29 квітня. Кількість жертв зросла.

Вчора, 29 квітня, росіяни атакували Одесу балістичною ракетою. Внаслідок ракетної атаки сталася масштабна пожежа у палаці студентів "Одеської юридичної академії", більше відомої як резиденція екснардепа Сергія Ківалова, або "Замок Гаррі Поттера". Станом на ранок 30 квітня кількість жертв збільшилася до 5 осіб, повідомляє Час Пік.

"Росіяни вдарили балістичною ракетою, попередньо, з касетним боєприпасом по одній із найпопулярніших серед одеситів та гостей міста локації, де люди гуляли з дітьми, собаками, займалися спортом… Такі боєприпаси використовуються для ураження живої сили та несуть загрозу в першу чергу для людей, а не для техніки та будівель.

Станом на 22:00 четверо людей загинули, також вбито собаку. Ще один чоловік помер, внаслідок інсульту, який спровокувала атака. 32 людей поранені, 25 знаходяться у лікарнях, серед них двоє дітей та вагітна. Дівчинка, якій немає й пʼяти років, у вкрай важкому стані. Ще шестеро дорослих також в реанімації", - ]]>повідомив ]]>голова Одеської обласної адміністрації Олег Кіпер у Telegram.

Вже вранці він повідомив, що кількість жертв ракетної атаки збільшилася до 5 осіб – у лікарні помер чоловік 1960 року народження.

"У медзакладах продовжують лікування 23 постраждалих. У важкому стані 8 людей, з них 4 - у вкрай важкому, зокрема і чотирирічна дівчинка. Наші лікарі намагаються робити все можливе", - написав Кіпер у Telegram.

Серед загиблих – проректор Міжнародного гуманітарного університету Борис Васильєв. Інформацію про його загибель підтвердила прес-служба університету у Facebook.

Спікер ОК "Південь" Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону повідомив, що за попередніми даними росіяни вдарили по Одесі ракетою "Іскандер" з касетним боєприпасом.

"Насправді ще уточнюють подробиці. Це попередньо "Іскандер", попередньо – касетний. Але поки не буде проведено всіх відповідних експертних заходів, стверджувати на 100% я не буду. Але судячи з отворів на стінах, він мав вражаючі елементи, такі як шрапнель, і підрив був повітряним. Тобто цей боєприпас призначений для знищення живої сили противника. Але, як ви бачите, для росіян жива сила – це цивільні жителі Одеси, які гуляють по "трасі здоров'я", – повідомив Плетенчук.

Ракетный удар по Одессе Ракетный удар по Одессе Ракетный удар по Одессе Ракетный удар по Одессе

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк