02.05.2024, 15:44

У ЗСУ розповіли про бої за Часів Яр та показали, що залишилося від міста на Донеччині - фото

Віктор Білий | Всі новини автора

Російські війська продовжують штурмувати місто Часів Яр на Донеччині, стираючи його з лиця землі. Йде велика боротьба за контроль логістичних маршрутів.

Про це повідомив представник оперативно-стратегічного угрупування військ (ОСУВ) "Хортиця" підполковник Назар Волошин у коментарі для Інтерфакс-Україна, передає Час Пік.

"У ворога успіхів немає. Ворог продовжує вже тиждень штурмувати місто. Ситуація контрольована. Противник продовжує знищувати Часів Яр і навколишні населені пункти й авіацією, і артилерією. Окупанти усілякими способами намагаються роздобути ці панівні висоти, на яких є Часів Яр, щоб вийти на подальшу боротьбу за території та обстрілювати вже далі Костянтинівку, Дружківку, Слов'янськ, Краматорськ”, – розповів Волошин.

Спікер зазначив, що росіяни намагаються для захоплення міста обійти флангами через Богданівку та Іванівське. Ідуть "м'ясні" штурми цих населених пунктів.

За його словами, противник намагається вийти на кордон Сіверський Донець – Донбас.

"Все, що зараз коментують деякі аналітики та експерти, що ворог прорвався до каналу, не відповідає дійсності. Ворога там на ранок не було. Штурми він там, може, й проводив, але його там не було", - заявили він.

Він наголосив, що зараз триває велика боротьба за контроль саме логістичних маршрутів.

"І російські окупанти методом випаленої землі намагаються знищувати наші всі й взводні, і опорні пункти, і саме місто Часів Яр, щоб нашим захисникам не було де оборонятися. Друга лінія оборони укріплена. Сили оборони готові до боротьби з ворогом", - запевнив спікер.

Також у мережі показали, як зараз виглядає Часів Яр. На фото видно, що вцілілий додому в місті практично не залишилося.

​​​​​​​

Читайте також: На початку літа РФ наступатиме на Донбасі: У ГУР назвали стратегічний напрямок ворога

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк