02.05.2024, 20:28

ЗМІ показали супутникові знімки наслідків ударів по військовому аеродрому у Джанкої

Оксана Мовчан | Всі новини автора
цічмпе

У мережі з’явилися супутникові знімки наслідків ударів по військовому аеродрому у Джанкої у тимчасово окупованому Криму у ніч проти 30 квітня. Ймовірно, що удару зазнала одна з установок С-300/С-400, інші були передислоковані з цієї території.

Знімки оприлюднив ТГ - канал ]]>"Схеми"]]>, передає Час Пік. 

"Супутник Planet Labs зафіксував пошкодження військової техніки на аеродромі – найімовірніше, це була російська система протиповітряної оборони С-300/С-400, що складається з пускових установок та РЛС. Про те, що ця система там знаходилась, свідчить знімок за 27 квітня, який є у розпорядженні "Схем", - йдеться у повідомленні.

Також видання наводить слова авіаексперта Анатолія Храпчинського, який стверджує, що цей аеродром у Джанкої - одна з найбільших баз для російських гелікоптерів, його також використовують як військовий транспортний вузол, який служить для переміщення як техніки та боєприпасів, так і особового складу.

Нагадаємо, що постійний представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув на руйнування Кримського мосту вже 2024 року. Він опублікував ілюстрацію з різними видами мостів, де Керченський просто відсутня, попри наявність його найменування.

Читайте також:

Удар по Дергачах: постраждали девʼять людей, серед них вісім дітей - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк