14.05.2024, 15:37

"Ліс дронів": У МВС показали на відео, як зараз виглядає Серебрянський ліс на Луганщині

Віктор Білий | Всі новини автора

Міністерство внутрішніх справ показало, як зараз виглядає один з об'єктів природно-заповідного фонду Луганської області – Серебрянський ліс. З осені 2022 року через нього проходить лінія фронту. Ліс розташований за 8 кілометрів на південний захід від Кремінної й займає територію на площі 107,1 га.

На відео, опубліковане пресслужбою МВС, можна побачити, наскільки масштабно горять дерева, від яких залишилися тільки стовпи. У таких умовах перебувають українські захисники, у постійному димі, вогні та намагаються ліквідувати наслідки російських ударів, передає Час Пік.

"Скільки подій вже сталося на цій землі й скільки ще доведеться пережити, ми не знаємо. Але знаємо точно, що боротися треба за кожен метр української землі, бо тільки ми по-справжньому цінуємо нашу землю!", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у бригаді "Буревій", Серебрянський ліс – це ліс дронів.

"У Серебрянському лісі дрони рояться щільно. Ворожі позиції видно як на долоні. Але так само окупанти спостерігають і за нами. Бійці батальйону "Гроза" бригади "Ураган" чергують цілодобово, відстежуючи рух та активність противника. Вони знаходяться на відстані поразки, але це знаходяться на відстані поразки, але це не заважає їм проводити розвідку, коригування артилерії та скидати "смертельні подарунки" ворогові", - повідомили у бригаді.

Читайте також: У мережі показали наслідки "прильоту" у Кремінній: у мешканців є питання

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк