24.02.2021, 14:05

Велика німецька компанія зупинила інвестиції в "Північний потік-2"

Крупная немецкая компания остановила инвестиции в "Северный поток-2"

Німецька компанія Wintershall Dea припинила фінансування проекту "Північний потік-2". Подальше фінансування проекту не планується.

У німецькій компанія Wintershall Dea заявили про завершення інвестицій в "Північний потік-2", які загалом склали 730 млн євро. Про це йдеться у звіті на сайті компанії, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

"Участь групи в проекті "Північний потік-2" обмежується наданням позик поряд з ще чотирма європейськими енергетичними компаніям (Engie, OMV, Shell and Uniper). Платежі компанії в рамках кредиту Nord Stream 2 AG складають 730 мільйонів євро і були завершені до перегляду рекомендацій до статті 232 Закону Про протидію противникам Америки через санкції" (CAATSA). Подальші виплати не плануються", - йдеться у звіті.

Організація отримала штраф від польського регулятора UOKiK за участь у будівництві магістрального газопроводу, а розгляд апеляції може зайняти 3-5 років.

У Wintershall Dea вважають, що посилення санкцій з боку США вплине на терміни реалізації проекту та прогнозує "агресивний підхід до виконавців".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк