05.02.2022, 13:51

Австрія ввела обов'язкову вакцинацію від COVID-19: за відмову штрафуватимуть

Австрия, вакцинация

Федеральна рада Австрії схвалила прийняття закону про обов'язкову вакцинацію від коронавірусної інфекції для повнолітніх громадян країни. Закон напередодні було підписано президентом республіки та канцлером.

В Австрії 5 лютого набув чинності закон про обов'язкову вакцинацію проти COVID-19. Федеральний президент Александер Ван дер Беллен підписав відповідний документ 4 лютого, повідомляє Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Відповідно до закону, вакцинація буде обов'язковою для громадян країни старше 18 років. До 15 лютого всі не щеплені жителі країни отримають листи із закликом вакцинуватися від COVID-19.

Під закон не підпадають жителі до 18 років, вагітні жінки, особи, для яких вакцинація може бути пов'язана з ризиками здоров'ю. У випадку з перехворілими виняток діє протягом 180 днів після позитивного тесту на коронавірус.

З середини березня дотримання закону буде контролюватися. За порушення передбачено штраф у розмірі до 600 євро, максимальний розмір штрафу протягом року може доходити до 3,6 тис. євро.

Карати почнуть з 15 березня. Тюремний термін законопроєктом не передбачений.

Згідно з документом, вимога про обов'язкову вакцинацію діятиме до 31 січня 2024 року.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк